U trendu

Kako da izađete na kraj sa nepravednim i zlim ljudima: Nikola Tesla je imao odlično rešenje

Gotovo da ne postoji osoba koja se nije suočila sa nepravdom…

Svakome od nas život se ponekad čini nepravednim, ali uvek treba živeti sa mišlju da najbolje tek dolazi! Ali kako naći strpljenje i snagu i ostati imun na nepravdu koja nas je zadesila?

Nikola Tesla našao se na meti nepravde kada su mu krali najbolje ideje i pripisivali sebi. On je jednom rečenicom pogodio suštinu – „Nije mi žao što su krali moje ideje, već što nisu imali svoje!“

U mnogim evanđeoskim porukama može se videti napor u borbi protiv svih vrsta nepravdi širom sveta. Međutim, Isusov način borbe nije ono što često zamišljamo. Isus nas najprije podstiče da zavirimo u svoje srce pre no što krenemo ispravljati tuđe greške, piše Alteia.

„Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Ili kako možeš reći bratu svomu: `De da ti izvadim trun iz oka`, a eto brvna u oku tvom? Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro videti izvaditi trun iz oka bratova!“ (Mt 7,3)

Uočiti greške drugih i ukazati na nepravde koje se događaju širom sveta, a da se aktivnije ne uključimo u njihovo rešavanje, vrlo je jednostavno. Puno je teže zaviriti u vlastiti život i videti živimo li uistinu ono o čemu propovedamo drugima.

Ako naša poruka naiđe na nerazumevanje to je zato jer sami nismo spoznali ono o čemu propovedamo.

Stoga moramo svedočiti vlastitim primerom pre no što možemo savetovati druge kako nešto učiniti, piše Stil.Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar