U trendu

Kako da maksimalno iskoristite svaki dan

Ove navike će vam pomoći da maksimalno iskoristite svaki dan.

Iako vam se možda čini da vam posao oduzima čitav dan i da se drugim stvarima možete posvetiti isključivo tokom vikenda, činjenica da to nije tačno bi vas mogla razveseliti.

Iako 8 (ili više) sati provedenih na radnom mestu nije mali broj, dan i dalje ima 24 sata pa vam, čak i kada ubrojite spavanje, ostaje dovoljan broj sati koje možete iskoristiti na dobar način. Sledeće tri navike pomoći će vam da iskoristite svaki dan i da ne čekate dolazak vikenda već od ponedeljka.

Zapišite sve obaveze u planer
Sve što morate obaviti nakon posla – od odlaska na pregled do kupovine namirnica i plaćanja računa; sve zapišite u planer. Nakon što otprilike izračunate koliko vam vremena treba za koju obavezu, znaćete koliko vam vremena preostaje za odmor, trening ili neku drugu aktivnost.

Aktivno iskoristite slobodno vreme
Naravno, svi ponekad želimo pogledati nekoliko epizoda omiljene serije i ne raditi ništa do sutrašnjeg dana, ali nije dobro ako vam to postane svakodnevica. Umesto serija i filmova pročitajte neku knjigu koja bi vam mogla koristiti u profesionalnom usavršavanju, počnite učiti strani jezik, idite na kratke izlete i slično.

Spojite prijatno sa korisnim
Možda imate talent za crtanje, pevanje, šminkanje i slično, ali ste sami sebe uverili da nemate vremena za to. Ali kada shvatite da bi vam taj hobi mogao doneti i poprilično dobar džeparac, to bi vam mogla biti dovoljna inspiracija da se odvažite na usavršavanje u istom. Vrlo brzo ćete shvatiti da ste itekako imali vremena za sve samo da vam prioriteti nisu bili pravilno složeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar