U trendu

Kako da prepoznate pshiopatu za svega 5 min: Psihijatri primenjuju ove trikove

Psihijatar otkriva brzi trik za otkrivanje psihopata!

Niko ne želi biti okružen psihopatima, ali kako ih prepoznati? Prema članku u Inc. Magazinu, postoji nekoliko znakova koje možete primetiti u roku od 5 minuta, prenosi nova.rs.

Psihopate vole pričati o određenim temama

Psihopate se često fokusiraju na razgovore o hrani, seksu i novcu, dok manje pominju porodicu, religiju i duhovnost. Ako primetite da neko često ističe svoje fizičke užitke ili materijalno bogatstvo, možda je vreme za oprez.

Psihopate imaju planove, ali često nedostaje akcija

Imaju izuzetno visoko mišljenje o sebi i često sebe vide kao centralnu figuru. Iako iznose svoje ciljeve, često nemaju konkretnu strategiju kako ih postići. Ovo je suprotno od uspešnih pojedinaca koji detaljno planiraju svoje korake ka cilju.

Psihopate ne oponašaju neverbalne izraze drugih

Empatični ljudi često oponašaju neverbalne signale sagovornika, ali psihopate to ne čine. Oni su usredsređeni na sebe i ne reaguju na signale drugih ljudi.

Psihopate su fokusirane na nagrade po svaku cenu

Mozak psihopata reaguje na nagrade s mnogo više dopamina nego mozak prosečne osobe, što ih čini posebno motivisanim za traženje nagrada.

Psihopate vole raditi za loše šefove

Zbog nedostatka empatije, psihopate mogu uspevati pod zahtevnim i arogantnim šefovima, jer se ne uzbuđuju zbog stresa ili neprijateljskog ponašanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.