U trendu

Kako da u samo 3 koraka „naterate“ nekoga da se zaljubi u vas (video)

Svako od nas je doživeo neuzvraćenu i neprežaljenu ljubav od koje nikada nije dobio povratnu emociju. I svi su nekada bolovali i patili za tom drugom stranom hladnom kao boza jer, barem smo mi mislili, ne možemo nekog naterati da se zaljubi u nas.

Ipak, izgleda da postoje mračne i manipulativne tehnike koje mogu pomoći da nekog „silom vežemo za sebe“, ali psiholog po imenu Frančeska ne savetuje da se njima bavimo, ali je za svaki slučaj želela da to podeli sa svojim pratiocima na TikToku kako bi možda prepoznali da su oni u začaranom krugu ljubavi.

@francescapsychology

Use this wisely 😇 #psychology #psychologytricks #manipulation #manipulationtechniques #nlp #relationshiptips #robertgreene #learnontiktok

♬ Blade Runner 2049 – Synthwave Goose

Tehnika se naziva „Alternating pleasure with inflicting pain“ („Smenjivanje zadovoljstva i nanošenja bola“) i sastoji se od tri koraka:

1. Formiranje obrasca

Najpre je potrebno da se formira i uspostavi obrazac davanja zadovoljstva, pažnje, validacije… Suština je da ste uvek tu za njih, dajete im komplimente, divite im se, hvalite ih, nežni ste, zavodljivi, romantični…

2. Razbijanje

Sledi razbijanje prvog obrasca. Dakle, sada ide sve ono suprotno – hladni ste, distancirani, nedostupni, primenjujete druge manipulativne tehnike poput „ghostinga“, „breadcrumpinga“, i slično.

Suština je da se druga strana oseti nesigurno jer ste vi promenili ponašanje, pa smatra da je krivica njegova, želi validaciju i kreće da „juri“ za vama.

„Kada tretirate nekog kao smeće, to čini da njihovo samopouzdanje se smanjuje. Jedina stvar koja može ponovo da ga podigne ste vi“, rekla je Frančeska dok je najavljivala sledeći, poslednji korak.

3. Ponovna validacija

Nanošenje bola drugoj osobi, prema rečima psihologa, čini da ih vezujete za sebe jer konstantno razmišljaju o tome šta ste im uradili. Nanošenje bola čini vas nezaboravnim u njihovoj glavi. Samim tim, ponovnom validacijom vraćate obrazac i olakšavate njihov bol što ih vezuje za vas još više.

Njen video do sada je pogledalo preko 13 miliona ljudi, a Frančeska na svom profilu često priča o mračnim tehnikama koje pojedinci svakodnevno koriste jer je, kako je više puta rekla, svedok da ljudi često pristaju na mnoge stvari protivno svojoj volji samo zbog toga što su izmanipulisani dobrim psihološkim tehnikama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar