U trendu

Kako nepogrešivo prepoznati emotivnog psihopatu? Ne nasedajte na njegove manipulacije

On je šarmantan, duhovit, samouveren, erotičan…

Uživate u svakom trenutku provedenom s njim. Obasipa vas komplimentima, uz njega se osećate kao boginja. Zaveo vas je tako lako, suptilno, spontano, ni osetili niste… Konačno ste ga sreli. Naprosto je – neodoljiv.

Taman ste pomislili da ste dotakli sedmo nebo, kad on iznenada prosto nestaje na nekoliko dana, ili čak nedelja, bez reči, naravno. Pitate se u čemu ste pogrešili, opseda vas misao o njemu. Usput saznajete da mu niste jedina. Avaj, ima ih više…

Znate da bi trebalo da nastavite dalje sa životom, ali ne vredi – opsednuti ste njime!

Vrlo je moguće da ste naleteli na psihopatu – krajnje sebičnu osobu koja nimalo ne mari za druge. Život je za njega samo igra, a vi ste jedna od njegovih igračaka. Niste mu nimalo važni vi – važna mu je samo kontrola nad vama – za njega je to trijumf!

Vešt je zavodnik, malo mu koja može odoleti, još veštiji manipulator. On će vam milozvučno izjavljivati ljubav, a već sledećeg časa nestati, varati vas, uzeti vam novac.

Ukoliko pokušate da mu prigovorite, uveriće vas da ste histerični, razmaženi, infantilni, bolesno ljubomorni…

Malo-pomalo, situaciju će preokrenuti naglavačke: na sebe će uzeti ulogu žrtve, a vas proglasiti za neuračunljivu. Još ćete mu se i izvinjavati…

Ne zaboravite, njegov cilj je da ima što više žena pod kontrolom, a svaka mu služi za po nešto: jedna za finansije, druga za posao, treća kao služavka, a sve za društvo i seks.

Najčešće je u pitanju osoba koja u detinjstvu nije mogla ništa da kontroliše i često se osećala napušteno i odbačeno. Upravo zato je prosto opija mogućnost kontrole nad drugima.

Najbolje bi bilo prekinuti svaki kontakt s „emotivnim psihopatom“ i ne nasedati na njegove vrhunske manipulacije i posipanja pepelom. Imajte na umu da se on sve vreme poigravao vašim najdubljim osećanjima samo zarad sopstvenog osećaja moći i kontrole i da je u potpunosti lišen griže savesti.

Ne smete, dakle, biti slab protivnik – budite nadasve sigurni u sebe i ne popuštajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.