Kako odabrati pametni sat?

Tradicionalni satovi će uvek biti privlačni jer plene svojim stilom, pa mogu da se koriste i kao modni dodaci. Ali sa svakodnevnim razvojem tehnologije, pametni satovi postali su neophodnost.

Pametni satovi su oprema koja poboljšava efikasnost u toku dana i pomaže nam da ispunjavamo svoje dnevne ciljeve. Bilo da ste zaposleni od 9 do 5 ili da brinete o domaćinstvu i deci, ovaj mali elektronski uređaj je baš ono što vam treba.

To što želite da kupite ovakav sat znači da cenite svoje vreme zato ga nemojte gubiti na obilazak prodavnica, već naručite svoj novi pametni sat online! Mi ćemo se u ovom vodiču potruditi da odgovorimo na sva vaša pitanja i da vam olakšamo potragu.

Zašto pametni, a ne tradicionalni sat?

Postoji više razloga zašto je pametni sat praktičniji od tradicionalnog. Kao i običan sat, pametni sat će vam pokazati vreme, ali će moći da uradi i mnogo više.

Danas na tržištu možemo naći pametne satove različitih stilova i sa različitim funkcijama. Važno je odabrati sat koji ispunjava i estetske i funkcionalne zahteve vlasnika. Zato ćemo ih razvrstati u tri velike kategorije.

Fitnes narukvice

Fitnes narukvice su trenutno najpopularniji pametni satovi na tržištu. Oni ne samo da pokazuju vreme i notifikacije sa ostalih uređaja, već su savršeni za praćenje zdravlja i aktivnosti.

Fitbit je jedan od najpoznatijih imena u svetu fitnes narukvica. Njihovi modeli kao što su Fitbit Versa i Fitbit Inspire HR nude svom vlasniku niz opcija, između ostalih i praćenje sna i rada srca.

Hibridni satovi

Ako želite balans između tradicionalnih i pametnih satova, onda hibridni pametni sat nudi odgovor. Ovi satovi su dizajnirani kao klasični analogni satovi, ali se mogu povezati sa vašim mobilnim telefonom.

Tag Heuer Connected i TicWatch Pro su odlični primeri smartwatch hibrida. Mnogi hibridni satovi nemaju prikaz na celom ekranu, ali to ne znači da ne mogu da vam pruže opcije kao što su vibracije kod notifikacija.

Pametni satovi

Pametni satovi su čuda tehnologije koja u mnogim slučajevima mogu ponuditi više čak i od mobilnog telefona. Apple Watch i Samsung Galaxy Watch modeli su lideri u ovoj kategoriji satova.

Glavna odlika ovih sativa je ekran. Ovaj mali ekran omogućava vam povezanost sa mobilnim telefonom, a uz to vam nude i aplikacije predviđene isključivo za sat.

Raznovrsnost ovih sativa se ne može poreći. Dizajn im varira od tradicionalnog do futurističkog, što vam garantuje da ćete u ovoj kategoriji naći savršen gedžet za sebe.

Riznica funkcija za svaku priliku

Kao i drugi gedžeti, pametni satovi nude mnoštvo posebno kreiranih funkcija. Kada birate pametni sat, dobro bi bilo da razmislite o svojim potrebama. U daljem tekstu ćemo nabrojati neke popularne opcije pametnih satova koji vam mogu pomoći u ispunjavanju dnevnih zadataka.

Notifikacije i obaveštenja: Ostanite povezani

Većina pametnih satova može se povezati sa vašim mobilnim telefonom putem Bluetooth konekcije. Kod mnogih satova ova konekcija omogućava primanje notifikacija i drugih podešenih obaveštenja preko sata.

Način na koji ćete primati obaveštenja sa telefona zavisi od tipa sata koji imate. Ako se odlučite za hibrid, obaveštenja stižu u vidu vibracija ili pomeranian kazaljki. Takođe imajte u vidu da ne podržavaju svi satovi opciju obaveštenja.

Praćenje aktivnosti – podignite svest o zdravlju i fizičkim aktivnostima

Ako volite da ste fizički aktivni, poželjno je da imate sat koji podržava niz praćenja raznih parametara aktivnosti. Najopštiji zahtevi su praćenje rada srca i broja koraka. Ali vaš sat može ponuditi i mnogo više.

Ako volite treking ili trčanje, trebaće vam GPS. Mnogi satovi takođe imaju i virtualne trenere i monitoring pokreta koji će dovesti vaš trening do savršenstva.

Povežite se sa ostalim smart gedžetima

Smart gedžeti poboljšavaju efikasnost u toku dana. Bilo da se radi o robot-usisivaču ili pametnoj rasveti, možete koristiti svoj sat sa home IoT funkcijom da ih kontrolišete. Ove korisne opcije nalaze se na satu kao što je Samsung Galaxy Watch.

Muzika – uživajte u dugim vožnjama i slobodnom vremenu

Postoji savršena muzika za svaku priliku, a sa satom koji podržava playback, možete je slušati sa svog ručnog zgloba. Ako uživate u muzici tokom celog dana, odlučite se za sat koji će vam omogućiti da je slušate i bez bežične konekcije uz pomoć muzičke aplikacije.

Pametni satovi za pametan život

Nadamo se da vam je naš vodič pomogao da naučite više o vrstama i funkcijama pametnih satova, kao i da odaberete najbolji sat za sebe.

Imajte na umu da kako pametni telefoni, tako se i pametni satovi stalno ažuriraju i njihove funkcije se poboljšavaju. Zato ostanite u korak sa tehnologijom i inovacijama i organizujte svoj život na najkvalitetniji način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.