U trendu

Kako odmah uštedeti novac? Jedna devojka tvrdi da je konačno našla pravi recept za to

Ovde je tajna mog uspeha: nije u tome što imam neki tajni izvor novca, već u tome što radim ono što većina vas smatra čudnim ili, u najmanju ruku, neuobičajenim!

Tamara, jedna sasvim regularna devojka, kaže da štedi tako što radi ono što je ustvari sramota da mnoge ljude, prenosi blic.rs.

Iako ne spadam među one koji zarađuju bogatstvo, uvek imam više novca nego većina ljudi u mom okruženju, uključujući i one sa puno većim platama. Kako? Pa, prvo i osnovno, moj recept je da prevrćem svaki dinar dva puta.

Praćenje popusta

Nisam škrtica, ali niti dozvoljavam da me prevare. Ako je nešto na akciji, naći ćete me tamo. Koristim dodatke iz novina, pretražujem internet, imam loyality kartice u svim radnjama u kojima kupujem, i skupljam kupone. Imajte na umu da u svakom trenutku znam šta mi nedostaje i gde mogu dobiti najbolje cene.

Delim svoj novac na tri dela

Kada dobijem platu, prvo odvajam za račune, a zatim delim ostatak na tri dela. Prva dva su za opštu potrošnju, ali trećinu uvek čuvam. Taj novac ne postoji za mene, to je moja ‘sigurnosna mreža’.

Nosim ručak na posao

Iako me moje kolege gledaju čudno, uvek nosim svoj ručak u činijicama. To je za mene trostruka dobit: ne bacam hranu, ne trošim novac, i jedem zdravo.

Radujem se šetnjama

Kada želim da se razveselim, ne idem u kupovinu već se jednostavno prošetam. To je zdravije i jeftinije.

Imam sve što mi treba, ali u manjem broju

Nikada neću kupiti tri jeftine torbe umesto jedne kvalitetne. Zato je moj ormar pun stvari koje već godinama koristim.

Hoćete li i vi postići isto? Naravno! Uzmite ovo kao inspiraciju. Ako ja to mogu, i vi možete.

Podelite sa nama svoje trikove za štednju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.