U trendu

Kako prepoznati lažljivca među komšinicama: Ne propustite ove znakove

Otkrijte da li vas komšinica laže kada vam nešto priča. Saznajte kako da razotkrijete lažova i ne padnete na njihove trikove!

Konačno ćete dobiti uvid da li ta simpatična komšinica zaista krije nešto iza svojih osmeha. Bez obzira na priču, ljudi ne mogu uvek kontrolisati poruke koje njihova tela šalju. Razumevanje osnova govora tela može vam pomoći da identifikujete crvene zastave u ponašanju i da shvatite pravu istinu.

U nastavku saznajte kako da prepoznate lažova:

1. Izbegavaju kontakt očima ili trljaju oči kako bi delovali manje sumnjivo. Pomeranje očiju nije uvek znak laži, ali ako osoba izbegava kontakt očima ili često trlja oči, to može ukazivati na laž. Pripazite na ove znake i postavite dodatna pitanja kako biste proverili istinitost njihovih tvrdnji.

2. Uvek su zaronjeni u telefon da bi izbegli konfrontaciju. Osoba koja stalno gleda u telefon može se bojati sukoba ili pokušava izbeći neprijatne situacije. Ako primetite ovakvo ponašanje, to može biti znak da nešto kriju.

3. Naginju se od vas tokom razgovora. Promena u gestovima i odgovorima na pitanja može ukazivati na nelagodu i pokušaj skrivanja istine. Ovo može biti i virtuelno, kada se osoba udaljava od vas.

4. Brzo treptanje može ukazivati na nervozu i nelagodu. Obratite pažnju na promene u treptanju tokom razgovora.

5. Prekrštene ruke i noge mogu ukazivati na odbrambeni stav ili nelagodu. Osoba može koristiti ove znakove da bi skrenula pažnju sa sebe.

6. Preterano gestikuliranje rukama može delovati neprirodno i može biti znak laži.

7. Promene u glasu, poput mucanja takođe mogu ukazivati na lažljivca koji pokušava da smisli priču.

Kakva su vaša iskustva iz svakodnevnog života u ovakvim situacijama?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.