Kako prepoznati lažova? Obratite pažnju na ovu sitnicu, ona će vam reći više od hiljadu reči

Geniji koji „savijaju“ istinu uvereni su da će laži ostati neotkrivene, pa se njihovo telo smiruje, a psiha opušta. Međutim, ako se nađemo licem u lice sa čovekom koji je daleko od savršenstva, lako ćemo znati da nam ne govori istinu. Njegovo držanje, lice, pogled, gestovi, pa čak i izgled njegove kože otkriće sve!

Laž je stanje dvostruke svesti u kome glava stvara lažne verzije, na primer, događaja, a telo se snažno brani od toga. Obratite pažnju na promene u ponašanju kao što je prekomerna ili nikakva gestikulacija.

Lažov se migolji, češe, skreće pogled – telo mu vrišti

Kada neko laže, gubi kontrolu posebno nad onim delovima tela koje ne vidi. To uključuje stopala. Nelagodnost povezana sa laganjem stimuliše, na primer, cupkanje nogama. Čak se i koža bori protiv lažova – na njegovom telu se stvara neprirodna napetost, što uzrokuje da mnoge stvari postanu iritantne, uključujući i dodir odeće. Stoga je uobičajen simptom laganja želja za češanjem.

Šta bi još trebalo da podigne našu budnost?

Bilo je vremena kada se verovalo da lažov, kada ne govori istinu, izbegava oči i ne gleda u sagovornika. Ispostavilo se, međutim, da majstor u svojoj profesiji može stalno da gleda duboko u naše oči, što može efikasno da nas zbuni. Na sreću, ovo nije jedino ponašanje koje ukazuje da nešto nije u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.