U trendu

Kako preživeti sezonu alergija: Sve će biti lakše uz ovih 5 saveta

U ovo doba godine, mnogi se suočavaju s neprijatnostima alergija na polen koje donosi proleće. Dr. Helen Vol deli pet korisnih saveta kako bi se olakšali simptomi i poboljšao svakodnevni život, piše n1info.rs

1. Zatvorite prozore: Dok se proleće probija kroz prozore, sporo je otvoriti ih i pustiti svež vazduh. Međutim, za one koji su alergični na polen, držanje prozora zatvorenim je pametnija opcija. Takođe, dok ste u vožnji, zadržavanje prozora zatvorenim i korišćenje recirkulacije vazduha u kolima može sprečiti ulazak polena.

2. Održavajte higijenu: Polen se lako može zakačiti za odeću i kosu. Važno je skinuti cipele pre ulaska u kuću i ostaviti odeću i obuću u posebnoj prostoriji kako bi se smanjila kontaminacija unutrašnjeg prostora.

3. Brišite ljubimce: Vaši ljubimci takođe mogu preneti polen u kuću. Redovno četkanje napolju može pomoći u smanjenju prenosa alergena iz njihovog krzna. Redovno usisavanje i pranje ruku nakon dodira sa ljubimcima su takođe korisne prakse.

4. Koristite sprejeve za nos: Sprejevi za nos koji se mogu nabaviti bez recepta mogu biti od pomoći u ublažavanju simptoma alergija, kao što su kijanje i curenje iz nosa, ali treba ih koristiti pažljivo i prema uputstvima.

5. Stvorite barijeru za polen: Nošenje maski, naočara za sunce i širokih šešira na otvorenom može pomoći u sprečavanju kontakta alergena polena sa očima, licem i kosom.

Ovi saveti mogu biti korisni za preživljavanje sezone alergija i omogućiti vam da se fokusirate na uživanje u prolećnim danima bez neprijatnih simptoma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.