U trendu

Kako provesti kvalitetno vreme sa svojom decom ako ste zaposleni

Iako je posao apsolutno važan deo vašeg života, deca su ipak prioritet, zar ne? Imajući to na umu, morate izdvojiti određeno vreme da uživate sa svojim mališanima. Druženje neće usrećiti samo vašu decu, nego će i vaša srca ispuniti radošću.

Evo 5 saveta koji će vam pomoći da provedete kvalitetno vreme sa svojom decom.

1. Odredite vreme za druženje

Bez obzira na to koliko je vaš raspored pun, odvojite određeni period koji ćete provesti sa svojim detetom. Svako veče nakon što se vratite kući sa posla, potrudite se da sa svojim detetom provedete najmanje 30 minuta do 1 sat.

2. Igrajte njihovu omiljenu igru

Kada ste sa detetom, morate razmišljati iz dečije perspektive. Bavite se omiljenim sportom vašeg mališana i družite se sa njim. Možete im pomoći sa slaganjem lego kocaka, ukrasiti njihovu kuću za lutke ili se jednostavno igrati loptom, na vama je izbor. Ovo će se pokazati kao odličan izbor povezivanja sa vašim detetom.

3. Radite zajedno kućne poslove

Zamolite svoje dete da vam pomogne u svakodnevnim kućnim poslovima. To bi moglo biti nešto jednostavno, poput nameštanja posteljine u spavaćoj sobi. Na taj način omogućićete vašem detetu da preuzme odgovornost i provešćete neverovatno vreme sa svojim mališanom.

4. Prošetajte

Odvojite 30 minuta svog vremena i idite u šetnju. Možete da se prošetate obližnjim parkom ili po komšiluku. Podelite male stvari sa svojom decom i podstičite ih da vam kažu kakav je bio njihov dan. Vaša deca osetiće da ste zainteresovani za njihove svakodnevne aktivnosti i biće srećna.

5. Večerajte zajedno

Da biste održali zdravu vezu sa svojom decom, uvek večerajte sa njima. Jedite zajedno i razgovarajte jedni s drugima. To će učiniti da se osećate ispunjeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar