U trendu

Kako se pravilno plaća karticom? Trgovac upozorio na grešku koju mnogi prave

Beskontaktno plaćanje je jedan od najčešćih načina plaćanja u 21. veku. Mnogi više vole da koriste kartice umesto gotovine, ali izgleda da neki još uvek ne znaju kako da pravilno koriste kartice. Jedan trgovac je upozorio na najčešću grešku pri plaćanju karticom.

Da li stavite karticu u mašinu i odmah je izvadite ili ste strpljivi? Jedan čovek je podelio video na svom TikTok profilu koji detaljno objašnjava proceduru. Video je ubrzo postao viralan, a on je jasno stavio do znanja koliko je frustriran što kupci zloupotrebljavaju platnu karticu.

@jado506

Replying to @Cesarob Do I take Apple Pay at the store?

♬ original sound – Jado506

Kako bezbedno plaćati karticom?

Iskreno, prezirem beskontaktno plaćanje i to govorim u ime svih radnika“, počeo je on.

„Sačekajte nekoliko sekundi nakon što dodirnete uređaj za plaćanje pre nego što izvadite karticu. Kada dodirnete, morate da sačekate zvučni signal, jednostavno, morate da sačekate nekoliko sekundi umesto da odmah uklonite karticu. Da li zaista mislite da je kartica povezana za ovih nekoliko sekundi?“ dodao je. Izvinio vam se zbog nervoze uz objašnjenje da je nedavno doživeo sličnu situaciju.

„Kada se od vas zatraži da svoju karticu ili mobilni uređaj približite nekoliko centimetara beskontaktnom simbolu na terminalu za plaćanje, u zavisnosti od terminala, možete da dodirnete, postavite iznad ili ispod mašine. Vaša uplata će biti bezbedno obrađena za nekoliko sekundi. Kada je vaša uplata potvrđena, spremni ste!“, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.