U trendu

Kako udovoljiti narcisu? Možete i zvezde s neba da mu skinete, ovo nikad nećete dobiti od njega

Čak i kada bi narcis dobio sve, on i dalje ne bi bio srećan.

Uvek će postojati neka sumnja da je možda prevaren u nečemu na šta zaista ima pravo. Čak i kada bi dobio sve što svet može da ponudi, i dalje bi osećao nelagodnost ili čak bes i nezadovoljstvo onim što je dobio.

Jednom kada upoznate narcisa i naučite da prepoznate ovaj obrazac, ubrzo ćete shvatiti da im je zaista nemoguće ugoditi.

Svako ko je ikada osetio knedlu u grlu nakon što je svom partneru dao najbolji, najskuplji i najpažljiviji poklon zaslužuje da zna odakle mu ta knedla. Takve prilike su često rođendani kada, uprkos svim vašim naporima da mu kupite lep poklon, narcis na kraju vam kaže da neko drugi ima nešto malo bolje i da je život zapravo nepravedan.

Razlog za ovu neželjenu reakciju nije samo to što je osoba detinjasta, već odražava i činjenicu da skupi pokloni ne mogu da zadovolje neke dublje potrebe narcisa. On ih vidi kao kompenzaciju za uočene nepravde.

Ovako bi stvari uvek trebalo da budu u njegovim očima, pa je vreme da se to popravi.

Svako ko vidi da se dete naježi pre nego što baci neverovatno skupe božićne ili rođendanske poklone na stranu, mora da pomisli da je takvo dete očajnički nepristojno. Ali to mogu biti i narcističke tendencije koje ne treba podsticati. Isto ponašanje bi bilo apsolutno neprihvatljivo kod odrasle osobe, što nema veze sa samim poklonima.

Skroman ili skup – nije bitno koliko košta poklon. Možete dati narcisu Bentli ili prsten sa najvećim dijamantom na svetu, a on bi ga jednostavno stavio u svoju gomilu sa svim ostalim poklonima. Od njega ne biste dobili ni jedan znak istinske zahvalnosti, jer jednostavno nema načina da ga zadovoljite i morate na vreme da prepoznate ove toksične ljude.

Narcis veruje da je čitavog života bio nepravedno tretiran, jer mu se želje nikada ne ostvaruju. Ovo često dovodi do niza neželjenih ponašanja kao što je naređivanje ljudima i prisiljavanje da rade više u svojim uzaludnim pokušajima da udovolje narcisu.

( Sensa.si/Sensa/M.D.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar