U trendu

Ključ su uspeha svih bogataša: Ove 4 besplatne stvari svi možemo primeniti

Ovo su navike milionera koje i sami možemo da primenimo!

U svakom danu nalazi se 1.440 minuta, i oko 1.200 ćemo iskoristiti da radimo, spavamo, putujemo s tačke A do tačke B, provodimo vreme s porodicom, jedemo, kupamo se, idemo u WC… Šta ćemo uraditi sa preostalih 240 minuta može odrediti naš uspeh u životu.
Tom Korli, autor velike studije o navikama bogataša, tri godine je pratio i intervjuisao 233 bogataša, i 128 ljudi koji su siromašni. Ovo su glavne navike koje je primetio i svaku od njih možete primeniti i vi!

„Tih naizgled beznačajnih 240 minuta prave ogromnu razliku. Utvrdio sam da oni koji su sami izgradili bogatstvo imaju određene navike kojih se pridržavaju svakog dana. Sve su besplatne i imaju ogroman uticaj na naš život“, rekao je on.

1. Usavršavanje i edukacija

Skoro 80 odsto bogataša posvećuje 60 minuta dnevno usavršavanju neke svoje veštine ili dodatnoj edukaciji po pitanju onoga čime se bavi. To može biti čitanje knjiga ili tekstova na Internetu o dobrim praksama, savetima ili drugim korisnim činjenicama koje pomažu da u poslu budu još bolji.

„Povećavali su svoje veštine i znanje svakog dana, čime su iz dana u dan postajali bolji i stručniji u poslu kojim se bave“, rekao je Korli.

2. Sanjarenje

Oko 80 odsto bogataša 60 minuta dnevno je posvećivalo nečemu što nije posao, ali im pomaže da ostvare neki svoj san. Stvarali su, istraživali, planirali projekte sa strane, radili su sve kako bi napravili još neki tok prihoda ili ostvarili san nevezan za posao.

3. Fizička aktivnost

Svi bogataši prijavili su da 30 minuta dnevno obavljaju fizičku aktivnost, makar to bila i samo šetnja. Fizička aktivnost poboljšava mentalno zdravlje i fizičku spremnost, ojačava nas i popravlja nam raspoloženje. Prema određenim studijama, utiče i na kvalitet sna i produžava život.

4. Druženje i opuštanje

Najmanje sat vremena dnevno bogataši su provodili družeći se sa saradnicima, porodicom, prijateljima, svojim supružnicima… To vreme bilo je posvećeno samo njima i omogućilo im je da izgrade dublje odnose.

„Bogataši imaju navike koje konstruktivno i produktivno troše njihovo vreme. Svi u danu imamo samo 24 sata i održavanje rutine je važno kako bismo bili uspešni. Svaki produktivno iskorišćeni minut vam dugoročno omogućava bolji život i bolje finansijsko stanje“, objasnio je Korli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar