U trendu

„Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor“: Promenite samo ovo u životu i bićete mnogo uspešniji

Svako je krojač svoje sudbine i niko sem vas samih nije odgovoran za dobre i loše stvari koje vas prate kroz život.

Čovek se sa uspehom lako izbori, ali kada je reč o porazima tu se situacija drastično menja. Neuspeh nikome nije drag i nimalo nije lako prihvatiti tu činjenicu.

U takvim situacijama radije se služite isprobanom tehnikom „kako skinuti odgovornost sa sebe u tri koraka”, umesto da se zapitate koje stvarni krivac.

Odgovornost možete samo prividno skinuti sa sebe, ali posledice vaših odluka ne možete poništiti. One su tu i utiču na ishod vašeg daljeg života.

Izgovorima se najčešće služe ljudi nezadovoljni sobom i svojim životom. Oni koji za sebe smatraju da su nepogrešivi. Ne shvataju da je izgovor njihov najveći neprijatelj i da takvim pristupom neće postati ni srećniji niti uspešniji.

Prestanite da prebacujete lopticu krivice na drugoga, da se služite beskorisnim izgovorima, jer to neće doneti nikakve promene na bolje.

Uzmite uzde života u svoje ruke i suočite se sa onim što nosite u sebi. Stanite podignute glave iza svakog svog dela, svake izgovorene reči, svake svoje odluke.

Budite svesni da sve što se događa u vašem životu je proizvod isključivo vaših odluka. Niko drugi ne može biti kriv za ono što se vama dešava, osim vas. Promenite ugao posmatranja, jer to je jedini način da se i vaš život promeni.

Budite tragači za načinom, a ne izgovorom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.