U trendu

Koje je pravo muško piće?

Da li ste znali da muškarci piju 6,5 puta više od žena? U Srbiji prvo mesto zauzima pivo, pre svega zbog svoje povoljne cene i niskog procenta alkohola, zbog čega konzumenti mogu da uživaju u velikim količinama bez posledica.

Ipak, kao što većina ljudi ne vozu BMW-a, tako isto većina ne pije kvalitetna prvoklasna pića. Ali vi ne spadate u većinu, zar ne? Ono što čini jednog hedonistu jesu njegovi izvori uživanja. A pravi hedonisti su i te kako zahtevni.

Svaki muškarac bi trebalo da ume da vlada svojim pićem, i zato pažljivo odaberite nekoliko omiljenih i zagospodarite njima. Muškarci širom sveta uživaju u viskiju, brendiju, džinu itd.

Na sreću, naša tradicija je toliko bogata, da imamo svoju vrstu žestine koja je postala popularna širom sveta zbog svoje jedinstvenosti i osećaja koji budi u svim čulima. Njeno veličanstvo – rakija.

Kada piće ugreje krv, učini da srce zaigra i vatrena energija prostruji čitavim telom, mašta zakovitla i probudi sva tvoja čula, nema sumnje da je to pravo muško piće za najveće hedoniste koji se ne zadovoljavaju tek tako.

Prednost rakije je što dolazi u toliko različitih formi i ukusa, tako da svako može izabrati onu pravu za sebe. Šljiva za tradicionaliste, grožđe za odvažne, a šargarepa za one koji se uvek ističu u masi. Ali nije dovoljno da rakija bude samo to. Ona mora biti najbolja. Mora biti Akov.

Najkvalitetniji prirodni sastojci u kombinaciji sa dugom tradicijom, kao i pažljivo odabranom i decenijama čuvanom recepturom, poreklom iz blagorodne Raške, čine Akov rakiju kraljicom svih rakija.

Priča o Akov rakiji počinje u Kraljevu, kada je otac Žarka Mikića, vlasnika destilerije „Akov“, počeo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje do tančina, verujući da nam priroda mnogo toga nesebično pruža na dlanu, a na nama je da naučimo i prepoznamo kako da na pravi način postupamo sa njom, ne bi li nam vratila još više.

Upravo na toj filozofiji je i zasnovan čitav brend i započet put stvaranja „Akov“-a, na plodnoj zemlji Raške gde je krunisano sedam srpskih kraljeva, sa jasnim ciljem da se napravi najfinija rakija, uz poštovanje ključnih postulata: kontinuiteta, standarda i kvaliteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.