U trendu

Koje pesme najviše, a koje najmanje ometaju vozače?

Mnogi vozači ne mogu da zamisle gradsku ili dužu vožnju bez muzike u pozadini, ali postoje neke pesme koje više nas ometaju nego što nas opuštaju dok držimo volan.

Studija, koju je objavio Compare the Market AU, pokazala je koje su pesme najmanje, a koje najviše ometale vozače.

Analizirajući pesme s jedne od Spotifyjevih najbolje rangiranih vozačkih plejlista, istraživači su ih ocenili na osnovu četiri faktora – tempa, energije, ritmičnosti i glasnoće.

Koje pesme najviše ometaju vozače?

Prvo mesto s neverovatnim “indeksom distrakcije” od 78,76 posto zauzima pesma “Dragostea Din Tei” rumunsko-moldavske grupe O-Zone. Iako ovu pesmu možda nećete prepoznati po naslovu, sigurni smo da ste je čuli hiljadu puta. Vrlo je zarazna i podstiče na ples, što svakako nije poželjno kada ste za volanom, prenosi City magazine.

Druga pesma koja najviše odvlači pažnju prema istraživanju je “Empire State of Mind” Džej-Zja i Ališe Kiz. Iako nas ne podstiče na ples, ova pesma ima vrlo zarazan refren koji je teško ne zapevati.

Treće mesto po ometanju vožnje zauzeli su Black Eyed Peas i njihova pesma “Pump It”, a četvrta “Wanna be Startin’ Somethin’” Majkla Džeksona. Obje pesme imaju ritam koji olakšava tapkanje nogama, što je zadnja stvar koju bi trebalo da radite dok vozite.

“All About That Bass” pevačice Megan Trejnor nalazi se na petom mestu liste pesama koje najviše ometaju vozače.

Koje pesme najmanje ometaju vozače?

Istraživači su otkrili da pesma “Circle of Life” iz animiranog filma “Kralj lavova” ima najniži “indeks distrakcije” od svih pesama uključenih u studiju, 18,91 posto.

Još jedna pesma koja vas sigurno neće ometati u vožnji je balada “Wonderful Tonight”, koju izvodi Erik Klepton.

Treći na listi je “Brothers In Arms” Dire Straitsa. To je pesma vrlo sporog tempa, što je čini idealnom za slušanje u automobilu, kada vam je potrebna maksimalna koncentracija.

Dobrotvorna himna “We Are the World” još je jedna pesma sporog tempa i zauzima četvrto mesto na listi pesama koje najmanje ometaju vozače, a Bee Gees i njihov hit “To Love Somebody” iz 1967. na petom mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar