U trendu

Komšijama spremili osvetu: Svi su koristili njihovu zemlju, ali niko nije hteo da plati štetu

Odnos sa komšijama često zna da bude iscrpljujući naročito ako zbog mira ne želite nikome da se zamerite. Ali ponekad susedi nekim postupcima znaju da nas izbace iz takta pa su nužni drastični potezi. Tako je jedna porodica iz malene države u srednjoj Evropi godinama u svađi sa komšijama, inače daljim rođacima, zbog raznih stvari, a jedna od njih je i put kojim se svakodnevno voze.

Naime, imanje porodice je pravougaonog oblika, a s desne i prednje strane poseda nalazi se put. Kako bi lakše skretali, porodica je dopustila komšijama da prelaze preko njihovog dela placa i slobodno se koriste tim metrom kvadratnim pri izlaženju iz ulice. Sve dok im jednog dana nije prekipelo.

Budući da put nije asfaltiran, na njemu se često stvaraju rupe koje u većini slučajeva popravljaju upravo vlasnici imanja iako se putem koriste i druge komšije.

– Naše komšije očekuju od mojih roditelja da sami plate asfaltiranje staze, ali oni to ne žele da urade, a neće i niko drugi. Jednog dana komšije su naručile drva koja im je dovezao veliki kamion. Vozač kamiona prešao je preko našeg poseda i ograde i oštetio je. Niko nije želeo da plati štetu pa je otac krenuo u osvetu – objavio je na Imguru mladić čiji su roditelji vlasnici spornog poseda. To nije bio prvi put da se tako nešto dogodilo već treći pa je mladićev otac tome odlučio da stane na kraj.

Vlasnik zemljišta odlučio je da sazida novu ogradu preko koje više niko neće moći da prolazi, a izlazak iz ulice sada će svima biti otežan jer će morati da skreću mnogo pažljivije.

– Kako smo i očekivali, petoro komšija već je udarilo svojim automobilima za našu ogradu, ali niko nam nije pokucao na vrata – napisao je mladić. Dodao je da su ih komšije tužile zbog ograde koju su sagradili, ali spor su izgubili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.