U trendu

Konobarica otkrila: ‘Koristimo jedan trik s računom ako želimo da što pre odete iz restorana’

Rad u restoranu može biti naporan, naročito ako imate posla sa zahtevnim mušterijama koje vam posao čine još težim nego što bi trebalo da bude. Ali, jedna konobarica sada je otkrila da zapravo postoji trik koji ugostitelji koriste kada imaju posla sa stolom s mušterijama koje ne vole, a mogao bi i vama da pomogne da shvatite jeste li vi problem kada idete u restoran na ručak.

Naime, kako prenosi Miror, jedna konobarica objavila je viralni video na TikToku u kojem je rekla da unapred ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže.

@tastyriah

#fyp #serverlife #servertok #customerservice

♬ original sound – sissy

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do svog računara da ga ispiše i zatim će vam ga doneti, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, time vam možda nagoveštava da požurite i odete.

Konobarica, koja objavljuje pod korisničkim imenom @tastyriah, podelila je video sebe kako drži račun i napisala: „Kada gosti kažu ‘mogu li dobiti račun, ali ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog dela.“

Mnogi korisnici TikToka koji su pogledali video takođe su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali da nateraju određene mušterije da brzo odu, iako to obično dolazi s time da govore gostima da plate „kad god budu spremni“ i da nema „žurbe“.

„Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati”, komentarisala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: „Kažem da nema žurbe kad želim da požure više nego ikada pre.“

Ipak, drugi su u komentarima insistirali na tome da se može dogoditi i obrnuta situacija – kada gost želi da plati račun i ode, ali ga osoblje ignoriše.

„Radi u oba smera! Kad sediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom decom koja mole da odu, ali nikako da donesu račun”, glasio je jedan komentar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar