U trendu

Skandalozna odluka suda: Seks sa ženom je osnovno ljudsko pravo svakog muškarca

Jedan muškarac podneo je žalbu na prethodnu odluku suda kojom mu se zabranjuju seksualni odnosi sa 20-godišnjom suprugom jer zbog mentalnih smetnji ona više za to ne može da da svoj pristanak.

Na sudu za zaštitu u Londonu, dok se razmatrao slučaj žene koja ima oslabljene kognitivne sposobnosti, došlo je do ozbiljnog sukoba.

Sudija Hejden rekao je da je “seks sa ženom osnovno ljudsko pravo svakog muškarca”, a sve povodom žalbe koju je podneo jedan muškarac, prenosi Gardijan.

On je podneo žalbu na prethodnu odluku suda kojom mu se zabranjuju seksualni odnosi sa 20-godišnjom suprugom jer zbog mentalnih smetnji ona više na to ne može da da svoj pristanak. Sudije su tada naglasile da takvom odlukom sprečavaju mogućnost da se ta žena smatra silovanom.

Mnogi borci za ljudska prava komentarisali su izjavu sudije Hejdena rekavši da je to „legitimizacija mizoginije i mržnje prema ženama“.

„Ne postoji zakon koji pruža mogućnost muškarcu da insistira na seksu, ako nema pristanka – to je silovanje“, tvitovao je Debonir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.