Korisnici TikToka šokirani otkrićem: ‘Evo zašto ne bi trebalo da nosite crvenu boju na venčanju’

Svi znamo da ne treba nositi belo na vjenčanju, osim ako niste nevesta naravno, ali to nije jedina boja koja je zabranjena. Podcast Unfiltered Bride raspravljao je o bontonu oblačenja u jednoj od svojih nedavnih epizoda, otkrivajući zašto je crvenu boju najbolje izbegavati ako ste gost na venčanju. Kao i mnoge tradicije oko braka, to je nepisano pravilo, ali je ono kojeg se treba pridržavati ako ne želite nikoga da uvredite, prenosi Metro.

‘Crveno znači da ste spavali s mladoženjom’, rekla je Džordži, jedna od voditeljki u TikTok snimku emisije, ‘To je bapska priča, ali ja mislim da ne bih isključila crvenu kao boju. Mislim da to zavisi od haljine’. I, dok se bake ili deveruše mogu provući s nekom hrabrom nijansom haljine, ako niste porodica, a naročito ako postoji neka istorija između vas i mladoženje, možda je najbolje da preskočite crvenu odeću.

Druga voditeljka, Bet, takođe je komentarisala: ‘Mislim da je crvena prilično seksi boja i da izaziva poglede drugih ljudi’. Grimizne ili tamnocrvene boje predivan su dodatak venčanoj kombinaciji, ali crvena boja može, prema rečima Filipa Sajksa, direktora Britanske škole bontona, ‘postaviti presedan za pokušaj nadmašivanja neveste’.

Modni stručnjaci iz Karen Millen dodali su: ‘Vizualno, crvena je odvažna i boja koja bode oči te će odmah privući pažnju na vas, bilo da je to lično ili na fotografijama; ako vas okruže gosti u neutralnim bojama, a nevesta u belom, možda ćete se osećati neprikladno s tonom venčanja’. Svako venčanje imaće drugačiji ‘dress code’, iako crvena boja bez obzira na to predstavlja rizik. Indijske neveste obično nose šafran crvenu lehengu, dok u Kini mlade nose dugačku feng gua dvodelnu haljinu. Dolazak na ove događaje u crvenom bio bi sličan nošenju belog na zapadnjačkom venčanju, zato budite oprezni, prenosi Večernji list.

Nakon otkrića, korisnici TikToka bili su šokirani kada su saznali da su možda napravili neki nesvesni promašaj. ‘Ja sam nosila crvenu haljinu na venčanju moje najbolje prijateljice’, komentarisala je jedna devojka, dok je druga dodala: ‘Pretpostavljam da nikad nisam dobila dopis o ovom pravilu’. U komentarima ispod videa, koji je pogledan 1,1 milion puta, veliki broj ljudi je priznao da su ignorisali običaje kao gosti, dok su drugi tvrdili da su od neveste tražili dozvolu da obuku crveno kada su bili gosti na nekom venčanju.

Jedna se osoba našalila: ‘Moje deveruše su u bordo crvenoj, a četiri od njih pet su mladoženjine sestričine, tako da možemo pretpostaviti da nisu spavale s njim’. To nije neko jako važno pravilo, pa pokušajte da ne pridajete previše značaja onome što je ‘ispravno’ ili ‘pogrešno’. Zapamtite da je dan u znaku mladenaca i pokušajte to da ispoštujete u odabiru garderobe. Ili, ako ste u nedoumici, samo pitajte šta smete, a šta ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.