U trendu

Koristili su ga i stari narodi: Ovaj prirodan sastojak za lepotu kose čini prava čuda, imate ga i u kući

Potpuno prirodno za bolju kosu!

Gubitak kose je normalan proces, ali zašto ne biste preduzeli korake kako biste ga usporili i ojačali kosu?

Poneki sastojak za ovo već i imate i u kući a ostale je lako naći.

Evo koja su se prirodna sredstva pokazala kao izuzetno efikasna:

1. Kokosovo ulje: Kokosovo ulje je bogato masnim kiselinama, posebno laurinskom kiselinom, koja prodire u dlaku i smanjuje gubitak proteina. Studije su takođe pokazale da kokosovo ulje obogaćuje mikrobiom vlasišta, što čini kožu glave i folikule kose zdravijima. Možete ga koristiti pre ili posle pranja kose, masirajući ga u kožu glave i kosu.

2. Riblje ulje: Dodaci ribljeg ulja su prepuni hranljivih sastojaka, uključujući proteine i omega masne kiseline. Istraživanja su pokazala da uzimanje omega dodataka, zajedno sa antioksidansima, može poboljšati gustinu i prečnik dlake, kao i smanjiti gubitak kose. Omega-3 masne kiseline takođe mogu smanjiti upalu i jačati imunitet.

3. Sok od luka: Iako možda ne zvuči primamljivo, sok od luka je neverovatno koristan za rast kose. Studije su pokazale da sok od luka može stimulisati rast kose i pomoći u lečenju alopecije, autoimune bolesti koja uzrokuje gubitak kose. Takođe se smatra da poboljšava cirkulaciju kože glave.

4. Limunovo ulje: Ovo ulje je poznato po svojim blagotvornim svojstvima za kožu i kosu. Istraživanja su pokazala da ulje limuna može održavati zdravo vlasište i podstaći rast kose. Sinapinska kiselina, aktivni sastojak u limunu, može biti odgovorna za ove efekte.

Probajte i javite nam iskustva!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.