U trendu

Kratak recept za srećan život: Prihvatite ove 2 stvari i svi problemi će biti rešeni, otkriva čuveni psiholog

Recept za srećan život koji je otkrila čuvena ruska psihološkinja je jednostavan, ali postoje dva neophodna uslova: temeljnost i upornost.

U nastavku pročitajte primer iz ličnog iskustva, testiran u praksi.

Moj stari prijatelj je bio u veoma lošem položaju. Dobar, osetljiv, marljiv čovek neprimetno je zapao u nevolju, životnu oluju koja je donela nesreće i odnela mir. Odnela je i zdravlje, a bolest  je počela da navire: jedna za drugom.

Mali posao se raspao, kupci su prestali da dolaze. Domaćin je zapadao u sve veći dug. Morao je uzeti kredit, ali utom se pokvari i automobil bez kojeg posao nije bio moguć. Tu su, naravno, počeli da se gomilaju i dugovi za stan…. Povrh svega toga, desi mu se i poplava u kupatilu, pa je morao da ruši i lomi zidove i pločice. Nastao je haos u kući, u glavi, u duši…

Onda smo koristili jednu metodu mesec dana. U početku se ništa nije promenilo. Ali metoda je sledeća: ne ostavljaj mrvice na stolu. Očisti ih odmah. Operi suđe temeljno, ne ostavljaj prljavu ni šolju od kafe.

Očistite cipele da sijaju. Ispeglaj belu košulju kao da ti je majka štirkala. Lepo se obucite. Ne kasnite ni minut!

Ako nemate posao i dalje ustanite svako jutro u sedam, obucite se, umijte, popijte kafu i izađite napolje. Razgovarajte sa ljudima.

Ne možete da otplatite dugove – ne pravite male!

Budite mirni i pristojni, kontrolišite svaku reč. Budite se u isto vreme i  radnim danom i vikendom. Na primer, u 6:48. Podesite alarm. I lezite u isto vreme. U 23.27. Čak i ako vam se ne spava, čak i ako gledate zanimljiv film ili se dopisujete sa nekim. Prekinite vezu, izvinite se i pozovite sutra.

Dakle, mesec dana kasnije moj prijatelj je otišao u prodavnicu, da vrati neki manji dug koji je imao u toj prodavnici. Kako je spustio taj novac na kasu, tako mu je zazvonio telefon i javio mu se neki stari klijent tražeći ponovnu saradnju. A onda je polako sve počelo da se raspetljava…

I sada je sa njegovim životom sve u redu. Dugovi su isplaćeni, posao se oporavlja, a i zdravlje je bolje..

A sve je počelo tako što se on trudio da bude temeljan, pažljiv, osetljiv na detalje… Svi mi smo sastavljeni od tih sitnica. I velika vojska je poražena tako što u jednoj pušci nije bilo dovoljno metaka.

Dakle, koliko god da vam je teško, bitno je da ne odustajete. Jednog dana će sav vaš trud uroditi plodom. U redu je da neko vreme budete i potišteni i nesigurni, ali kada rešite da promenite svoj život, ovo je način zahvaljujući kome ćete sigurno i uspeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar