U trendu

Kreće sezona slava i praznika: Ove stvari NIKAKO ne poklanjajte dragim ljudima

Kad krenete u kupovinu darova za voljene, ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da ne bi trebalo da ih poklanjate, jer privlače negativnu energiju i neuspeh u život onog kome ih poklanjate!

1. Oštri predmeti
Makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne.

2. Ogledalo
Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

3. Medicinski uređaji
Merače, masažere i kućne terapije ne treba ni kupovati ni prihvatati kao poklon, jer se veruje da vam oni pogoršavaju zdravlje.

4. Posuđe
Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

5. Sat
Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje.

6. Novčanik
Isto kao sa posuđem, ni novčanik se ne poklanja prazan. Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocenosti…

7. Biseri
Veruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza siročića i udovica, i baš zato je verovanje o poklanjanju bisera i nastalo.

8. Šal ili marama
Donose nevolje i loše ljude u život onog koji dobija ovakav poklon.

9. Pažljivo s knjigama
Možete ih poklanjati prijateljima i rodbini, ali ne i suprugu/supruzi. Veruje se da ovaj poklon u braku može da privuče izdaju.

Bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, setite se ipak – ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.