U trendu

Krije se iza maske iskrenog prijatelja: Evo kako da prepoznate energetskog vampira, 1 stvar ga odaje

Ako imate prijatelje za koje mislite da nemaju baš najbolje namere, dobro obratite pažnju na ove signale. Ovako ćete shvatiti da li su tu samo isključivo da bi iz vas crpeli svu energiju.

  • Iako ne možete da objasnite zašto, ali nakon druženja da tom osobom osećate se iscrpljeno, bolesno i nedostaje vam energije i nemate dovoljno snage ni za ništa. Instinktivno se krijete od nje, ne javljajte se na telefon ili, pod lažnim izgovorom, odbijate da se vidite. Osećaj nelagode ne prestaje ni na sekund iako ona ne radi ništa očigledno loše. Neki unutrašnji osećaj vam govori drugačije i on je u većini slučajeva u pravu.
  • Dok razgovarate ne sluša vas pažljivo. Zahteva da bude u centru pažnje i njeni problemi su uvek veći i važniji za rešavanje od vaših. Osećate se kao da stalno ostajete nedorečeni.
  • Na svaku vašu dobru vest, ona pronađe nešto loše. Osećate kao da stalno traži vaše mane i slabosti. Često vam sugeriše na ono što biste trebali da promenite kod sebe nego na ono što je dobro. Energetski vampiri imaju tu moć da poverujete u njihove reči i i sami počnete da sumnjate u sebe.
  • O drugima pričaju samo loše stvari. Komentarišu sve osobe iz okruženja. Ukoliko to rade ispred vas, verovatno i drugima pričaju na sličan način o vama. Ne osećate se sigurno da im ispričate tajnu kao ranije.
  • Energetski vampiri unose zbunjenost, lošu energiju i haos u vaš život. Uživaju u vašim teškim trenucima. Kada vam se oni dešava tu su i svojom pričom čine da se osećate još lošije, a čim život počne da se poboljšava ili postižete uspehe, oni nestaju brzinom svetlosti, kao da ih nikad u životu i nisu bili tu.

Od ovakvih ljudi bežite glavom bez obzira.

(stil.kurir.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.