U trendu

Kuće za manje od 1 evra pod ovim uslovima: Ispunjavate li ih?

Podravska opština Legrad koja se nalazi u Hrvatskoj raspisala je konkurs za prodaju nekretnina u njenom vlasništvu.

Radi se o neizgrađenim naseljima, kao i o naseljima sa kućama, od kojih je 19 u vlasništvu opštine, i čija se početna cena kreće od oko 670 evra pa sve do 13,5 hiljada evra.

Međutim, sve nekretnine moguće je dobiti po ceni od 13 centi (jedna kuna) ako zainteresovani ispune uslove konkursa, prenosi portal Novac.

Opština je odlučila da za jednu kunu zainteresovani mogu da kupe kuću ili zemljište ako su mlađi od 40 godine, imaju najmanje srednju stručnu spremu i stanuju u uopštini Legrad.

Ukoliko ne stanuju u opštini, i dalje mogu da dobiju kuću za jednu kunu, ali ako u roku od tri godine prijave da stanuju u opštini.

Isto tako, onaj ko se prijavi na konkurs, ili njegov partner, mora da ima stalna primanja.

Ceo konkurs dostupan je na internet stranici opštine Legrad i traje do kraja februara.

Prema rečima predsednika te opštine Ivana Sabolića, svi oni koji ne ispunjavaju uslove za povlašćenu kupovinu, nekretnine mogu da kupe po već navedenim cenama, nakon čega će se odabrati najviša ponuda.

„U sklopu mera za poboljšanje demografske slike naše opštine moguće je do nekretnina doći i po ceni od jedne kune.To uključuje i neke uslove, a najvažniji od svih je da ljudi koji kupe tu nekretninu planiraju da u njoj žive i da ostanu u našoj opštini“, rekao je Sabolić.

(Novac.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.