U trendu

Kupio je stari sef na aukciji, a ono što je pronašao unutra potpuno ga je šokiralo

Jedan neverovatno srećan čovek pre nekoliko godina na aukciji je kupio stari sef po ceni od 500 dolara (460 evra) nadajući se da će na njemu zaraditi nešto novaca. Ali, kada ga je otvorio pronašao je nagradu o kojoj nije mogao ni da sanja. Naime, pronašao je 7,5 miliona dolara (7 miliona evra) u gotovini, piše LADbible.  I sve se to dogodilo u američkoj hit emisiji Storage Wars.

Dan Dotson, aukcionar u emisiji, na društvenim mrežama ispričao je priču o čoveku koji je kupio zaključano skladište za čuvanje u kom se nalazio i zaključani sef, za koji se ispostavilo da je moderna verzija kovčega s blagom.

Nije uobičajeno da ljudi imaju ovakve pronalaske u emisiji, jer obično u svojim skladištima pronalaze stare automobile i neobične predmete iz prošlosti. Kako bi određeno skladište moglo da bude pušteno u prodaju, za njega tri uzastopna meseca ne treba da bude plaćen najam. Ako se to dogodi, kreće aukcija koja se prenosi u popularnoj emisiji – Storage Wars (Borbe za skladišta).

Dotson je neverovatno otkriće objasnio u videu objavljenom na njegovom YouTube nalogu sa svojom suprugom, koleginicom aukcionarkom Laurom Dotson. Rekao je: ‘Jedna starija Azijatkinja, koja je sedela sto do mog, stalno me gledala kao da želi nešto da mi kaže. Na kraju je prišla i rekla mi da njen muž radi s čovekom koji je od mene kupio skladište za 500 dolara i pronašao nešto neverovatno unutra’.

61-godišnjak je nastavio: ‘Prva osoba koju su pozvali da otvori sef – nije mogla. Pozvali su drugu osobu i kada ga je ta osoba otvorila… sefovi su inače prazni, ali ovaj put nije bio prazan. U njemu je bilo 7,5 miliona dolara gotovine’.

‘7,5 miliona dolara unutar skladišta, mislim da to ne biste zaboravili, ali možda ste samo bili u poziciji u kojoj je neko drugi bio zadužen za to, ne znam’, čudio se Dotson kako je neko takav novac samo ostavio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.