Lažirao sopstvenu smrt da izbegne zatvorsku kaznu, ali jedna greška ga je odala

Kriminalac je pokušao d lažirati sopstvenu  smrt da izbegne kaznu zatvora, ali jedna greška ga je odala.

Robert Berger, iz Njujorka, osuđen je na kaznu zatvora, pa je odlučio da lažira svoje samoubistvo, ali umrlica koju je advokat predao je otkrivena kao prevara. A greška je, verovali ili ne, isključivo pravopisna.

Berger je osuđen zbog posedovanja ukradenog Leksusa i pokušaja krađe kamiona. Njegov advokat je rekao sudu da je Robert Berger preminuo 22. oktobra prošle godine i predao je sudu potvrdu o njegovoj smrti.

Međutim, okružni državni tužilac primetio je da se ne samo font i veličina slova razlikuju, već je i reč registar napisana pogrešno (umesto Registry stoji Regsitry) – u odeljku izdato po.

Nakon što su zatražili potvrdu iz Instituta za medicinu, statistiku i registar grada Nju Džerzija, istražitelji su otkrili da je potvrda zapravo lažna. Advokat je rekao da mu je Bergerova verenica dala dokument i da on više nije njegov klijent.

Dodao je da se Berger bavio zaverom i iskoristio ga za pokušaj prevare pred sudom, tužiocima, njegovom firmom i njime lično. Berger se sada suočava s optužbom da je lažirao sopstvenu smrt i ako bude osuđen može da u zatvoru provede do četiri godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.