U trendu

Lekari je proglasili mrtvom, a onda ŠOK ŠOKOVA

Srećom, nisu stigli da je sahrane!

Gledis Rodrigez de Duarte (46) iz Paragvaja vratila se u život u mrtvačkoj vreći, nedugo nakon što su je lekari proglasili mrtvom, piše New York Post.

Gledis je bolovala od raka jajnika, a primljena je u kliniku San Fernando u Koronel Ovijedu u subotu ujutro nakon što joj je krvni pritisak drastično porastao. Samo dva sata kasnije, njen lekar, dr Heriberto Vera, pogrešno ju je proglasio mrtvom, a kao uzrok smrti naveo je rak grlića materice.

Smrtovnicu je uručio Gledisinom suprugu i ćerki, a njeno telo preuzeli su pogrebnici. Na sreću, primetili su da se nesrećna žena pomera u mrtvačkoj vreći te su je odveli na jedinicu intenzivne nege, gde se trenutno nalazi u „osetljivom, ali stabilnom“ stanju, navodi ABC Color.

Gledisin suprug Maksimino Duarte Fereira podneo je prijavu protiv lekara, tvrdeći da su je namerno proglasili mrtvom jer više nisu hteli da je leče.

– Pretpostavio je da je mrtva i predao mi ju je golu poput neke životinje sa smrtovnicom – rekao je lokalnim medijima. Naglasio je da nisu ni pokušavali da je ožive.

No, lekari sve to poriču.

– Pokušao je da je oživi, ali bilo je bezuspešno – izjavio je dr Katalino Fabio, kolega dr Vere. Lekari nisu mogli da joj napipaju puls, pa se pretpostavlja da je bila kataleptična (stanje krajnje mišićne ukočenosti i zgrčenosti s potpunim prestankom voljnih pokreta).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.