Lekari joj rekli da je neplodna, a onda je na svet donela čudesnu albino bebu (foto)

Šenon Kntari iz Velike Britanije s 15 godina se susrela s dijagnozom hormonske neravnoteže. Nakon toga lekari su otkrili i sindrom policističnih jajnika, a što je dovelo do otkrića da ima samo deset posto šansi da ostane u drugom stanju prirodnim putem.

I would like to introduce to you all an incredibly special baby girl, Ava!She leaves me speechless. I couldn't stop…

Gepostet von Evelyn's Sweet Peas Photography am Dienstag, 11. Dezember 2018

Tri godine nije odustajala i prošle godine se dogodilo čudo – ova 22-godišnjakinja je saznala da je trudna. Pre četiri meseca rodila je Avu, zdravu devojčicu s albinizmom.

Albinizam je nasledni poremećaj stvaranja melanina koji uzrokuje difuznu hipopigmentaciju kože, kose i očiju; nedostatak melanina (a stoga i manja količina pigmenta) može biti potpun ili delimičan, ali zahvata sve delove kože. Zahvatanje očiju dovodi do strabizma, nistagmusa i slabljenja vida. Osim zaštite od sunčeve svetlosti, ne postoji nikakvo lečenje promenjene kože, navodi Medicinski priručnik dijagnostike i terapije.

“Oduvek sam sanjala da ću postati majka. Ava je kao malo čudo, naročito zbog toga što ima albinizam”, rekla je Šenon za britanske medije i otkrila koliko joj je bio teško da se nosi sa hormonskom neravnotežom.

“Težina mi je fluktuirala, a ciste na jajnicima su uzrokovale jaku bol. U to vreme sam išla u srednju školu i nisam previše razmišljala o tih deset posto šansi koliko su mi prognozirali da začnem prirodnim putem”, kaže.

Ona je sa 18 godina upoznala 30-godišnjeg Toma i počela da maštao o sopstvenoj porodici

“Zaljubili smo se i kada sam Tomu rekla da verovatno neću moći da imam devu, pokazao je razumevanje. Kad sam imala 18 smo počeli samo da pokušavamo, ali nikad nisam ostala u drugom stanju. Svaki mesec kad bih dobila ciklus, bila sam slomljena. Upala sam u depresiju zbog same pomisli da nikad neću imati decu. Čak smo se dogovorili da pokušamo s veštačkom oplodnjom ako ne uspemo do mog 25. rođendana”, dodaje.

Gepostet von Shannon Louise Conarty am Freitag, 5. Oktober 2018

Međutim, Šenon je u januaru 2018. saznala da je trudna.

“Trudnoća nije bila teška, ali su morali dodatno da prate moje stanje. Kada se Ava rodila, primetila sam da ima crvene oči i belu kosu, ali ništa osim toga nije bilo drugačije”, priseća se ponosna majka.

“Svaki put kad izađemo iz kuće ljudi nam govore koliko je lepa. Zbog problema sa vidom neće moći da vozi i brinem hoće se da li će je maltretirati u školi. Tom i ja ćemo je odgajati i učiti da voli sebe zbog toga kakva je. Nakon svega, ipak je naše malo čudo”, zaključuje Šenon.

1 komentar
  1. Ceca

    Divno! Što je ljudima nemoguće,Bogu je moguće! Neka roditeljima donese radost i raste u zdravlju! Anđeo mali💖

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike