U trendu

Limun je isekla na kriške i ostavila kraj kreveta, a ujutru je dočekalo neverovatno iznenađenje

Bogat dragocenim hranljivim materijama, poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe.

Štaviše, istraživanje je dokazalo da stavljanje narezanih kriški limuna pored krevet noću može da poboljša probleme s disajnim putevima, kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim osobinama, limun je prirodni prečišćivač zraka te poboljšava i sam kvalitet zraka. Njegov miris može da pomogne u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosom. Miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći će vam da lakše dišete, pa samim tim i lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznate su i njegove osobine regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja.

Limun jednostavno narežite na četvrtine po dužini, stavite ga na tanjirić ili u posudicu i ostavite ga pored kreveta, piše Prva.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar