U trendu

Lisica u Nišu stigla do 4. sprata zgrade

Meštanka sela Donjeg Dušnika na području opštine Gadžin Han, Violeta Milenković zatekla je lisicu ispred ulaznih vrata svog stana, na četvrtom spratu stambene zgrade.

Milenković je za agenciju Beta kazala da se sa lisicu ugledala u sredu ujutru oko 6.30, kada je krenula na posao.

„Lisica je verovatno u zgradu ušla još tokom noći, jer su ulazna vrata ostala odškrinuta. Kad sam otvorila vrata stana, uplašila sam se i ja, ali se uplašila i ona. Pobegla je desetak stepenica niže i stala kao ukopana kod saksija sa cvećem“, rekla je Milenković.

Ona je dodala da je pokušala da otera lisicu, kako je kazala, kada se malo pribrala, tako što je bacila papuču ka njoj ali da se životinja nije pomerila „ni za milimetar“.

„Nisam znala šta da radim, bila sam sama u stanu, pošto su u to vreme suprug i sinovi bili u Nišu. Plašila sam se da prođem pored lisice, mada se nije pomerala. Nije htela da pobegne, a vreme je prolazilo i bilo je jasno da ću da zakasnim na posao, tako da sam morala nekog da pozovem u pomoć“, izjavila je Milenković.

Kako je kazala, setila se da u pomoć pozove rođaka koji radi u fabrici „Elid“ u Dušniku.

„Sve vreme dok sam čekala da moj rođak dođe, a to je jedno pola sata, lisica se nije pomerala, samo me je gledala. Brat je došao noseći jedan prutić i isterao je iz zgrade. Prišao joj je sasvim blizu i izašla je iz zgrade polako, korak po korak“, rekla je Milenković.

Dodala je da se više i ne čudi što se lisice šetaju u Dušniku, ali i u čitavom Zaplanju „jer ljudi je sve manje, a lisica sve više“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar