U trendu

Ljudi koji ovu jednu naviku zarađuju više novca, potvrdilo je istraživanje

Zdravlje je pravo bogatstvo, a prema najnovijim istraživanjima, ono nije vezano samo za zdravlje. Štaviše, i sa činjenicom da fizički aktivni pojedinci više zarađuju u životu.

Redovna fizička aktivnost je takođe povezana sa nižom stopom mortaliteta i smanjenim rizikom od razvoja srčanih oboljenja, dijabetesa tipa 2 i nekih drugih stanja vezanih za uzrast. Prema studiji objavljenoj u časopisu Clinical Orthopedics and Related Research, kao i u zaradi. Istraživanje Nacionalnog instituta za artritis, mišićno-skeletne i kožne bolesti (NIAMS) pokazalo je da pojedinci koji su fizički aktivni zarađuju više novca u životu.

Nalazi istraživača su pokazali da aktivan način života ne vodi samo do većih zarada u sadašnjem trenutku. To je takođe pokazatelj većih prihoda tokom života. Dakle, ako se više krećete, možete postati bogatiji.

Istraživači su se fokusirali na tri ključna pitanja: kako je fizička aktivnost uticala na prihode, kakav je bio efekat tokom dužeg vremenskog perioda i da li je vežbanje pomoglo da se održi vitalnost do starosti. Tim je analizirao podatke iz Federalno podržane studije zdravlja i penzionisanja (HRS), najveće studije koja prati promene tokom vremena kod Amerikanaca starosti 50 i više godina.

Da bi procenili uticaj trenutne fizičke spremnosti na prihode, istraživači su ispitali podatke više od 19.000 ispitanika. Želeli su da saznaju koliko dobro mogu da obavljaju jednostavne zadatke. Hodanje, penjanje stepenicama ili kretanje po prostoriji. Istraživači su otkrili da su za svaki niži rezultat fizičke aktivnosti pojedinci izgubili u proseku 3.000 dolara godišnjeg prihoda.

Agilniji zarađuju više novca – razlika od 6.500 dolara

Pokazalo se da je bavljenje vežbanjem omogućilo pojedincima da ostanu fizički spremni (ili mobilni) duže vreme. Takođe su se bolje integrisali u profesionalni život od onih koji su bili manje aktivni. Ukupan nivo prihoda bio je 6.500 dolara veći za aktivnije pojedince nego za manje aktivne pojedince, prenosi Citymagazine.si.

Iako studija ne dokazuje da zdrav način života direktno vodi do veće zarade, ona daje prilično jasnu poruku. Ostati aktivan donosi i druge prednosti osim zdravlja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar