U trendu

Loše odnose u kući i besparicu vam donose ovi predmeti, što pre ih izbacite napolje

Obratite pažnju šta od ovih stvari imate u kući

Feng šui je stara istočnjačka filozofija koja se bazira na uverenju da prostor mora da bude uređen po određenom principu, kako bi kroz njega proticala pozitivna energija, koja je zaslužna za sve dobre stvari koje se vama i vašoj porodici događaju u životu.

Kada prostor nije uređen po načelima feng šuija, dolazi do različitih problema, poput nesloge i nemaštine.

Neke stvari, koje mnogi od vas drže u svojim kućama, takođe privlače negativnu energiju.

Ukoliko je neki od sledećih predmeta sastavni deo vašeg enterijera, preporuka feng šui stručnjaka je da ih uklonite što pre.

Slomljeni sat

Feng šui propoveda da se slomljeni predmeti nikako ne drže u kući, a naročito slomljeni sat, koji prema verovanju priziva neprijatnosti u budućnosti.

Crna vrata

Crna vrata, prema verovanju, unose lošu sreću u kuću. Jedini izuzetak od ovog pravila je kada se vrata nalaze na severnoj strani kuće.

Stari kalendar

Verovanje kaže da kalendar uvek treba da bude okrenut na tekući mesec. Ukoliko je na njemu moguće pokazati tačan datum, neka to uvek bude današnji. Kalendar je simbol prolaznosti vremena, a kada je pogrešno namešten,privlači lošu sreću.

Okrnjeno ili slomljeno posuđe

Prema kineskom verovanju, posuđe simboliše bogatstvo i porodicu. Obedovanje iz oštećenih tanjira, prema verovanju, priziva nesreću celoj porodici.

Kaktusi i druge biljke sa trnjem

Za ovakve biljke se veruje da skupljaju negativnu energiju, a jedini izuzetak je ruža, koju slobodno možete da gajite.

Sušeno cveće

Sušeno i veštačko cveće takođe privlači negativnost, prema ovom verovanju. Dakle, ako volite da ukrašavate svoj dom cvećem, neka ono bude prirodno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.