U trendu

Majka izvršila samoubistvo, trogodišnja ćerka preživela sama četiri dana na puteru i hlebu

Trogodišnja devojčica preživela je sama u kući četiri dana jedući puter i hlebu nakon što je njena majka oduzela sebi život.

Ejmi Luis Evans (28) iz Velsa izvšila je 7. aprila ove godine samoubistvo vešanjem, a pored njenog tela pronađena je i njena trogodišnja ćerka.

– Dete je bilo tamo samo tri, četiri dana i bila je nevidljiva. Nakon što smo je pronašli odvedena je u bolnicu kako bi je pregledao pedijatar – rekao je policijski inspektor Klajv Moris za „Metro“. On je dodao da policija veruje da je devojčica preživela jedući hleb i puter.

Ejmin sin u trenutku kada je ona izvršila samoubistvo bio je kod oca. Prema rečima policije, Ejmi je poslala poruku njenoj mami Džuli 4. aprila da dođe i odvede njenu trogodišnju ćerku jer „završava“. Džuli joj je samo odgovorila „ne budi luda, u čemu je problem“.

To je bio zadnji put da su se njih dve čule.

Džuli je pokušala više puta da stupi u kontakt sa svojom ćerkom, dolazila joj je i na kućni prag, ali odgovora nije bilo. Prema pisanju tamošnjih medija, Ejmi nije imala istoriju nekih zavisnosti niti problema sa mentalnim zdravljem. Istragom je utvrđeno da je znala povremeno u večernjim časovima da popije po koju čašu alkohola, ali i da je bila žrtva nasilja u porodici u prethodnim vezama.

– Prema rečima ispitanika, Ejmi nije bila depresivna, lepo se brinula o svojoj deci. Uvek su bili uredni, pristojni… Ovo je bio jedan od najtežih slučajeva s kojim sam se susreo – zaključio je Moris.

Patolog je utvrdio da je uzrok smrti vešanje.

– Ejmi nam svima nedostaje. Da je znala koliko će ljudi patiti njenim odlaskom, nikad ne bi ovo uradila. Tužno je što je mislila da ne može da nam priđe. Žao mi je što nikog od nas nije pozvala. Uvek bismo bili tu za nju. Nikada je nećemo zaboraviti – rekla je jedna od njenih prijateljica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.