Majka rekla sinu da mu je supruga neuredna – pogledajte šta je odgovorio

Ponekad mame vole da se svojoj deci mešaju u brak.

Jedan muškarac je stao u odbranu svoje supruge, a njegov odgovor oborio je s nogu mnoge korisnike interneta.

Znate i sami koliko je, uz sve obaveze koje žene imaju tokom danu, teško održavati savršeno čist stan, naročito ako su deca tu. Međutim, savršeno uredan dom nije garancija srećnog braka, poručuje Klint Edvards, koji vodi blog No Idea What I’m Doing: A Daddy Blog (Nemam pojam što radim: Tatin blog).

Naime, kad ga je njegova mama u telefonskom razgovoru upitala smeta li mu što njegova supruga Mel, s kojom ima troje dece, ne održava njihovu kuću urednom, Klint u početku nije znao šta bi joj odgovorio. On je znao da njegovoj majci nije namera da bude zlobna prema Mel već je samo znatiželjna, pa je sin nakon dužeg razmišljanja odgovorio mami, a zatim svoj stav podelio i na Fejsbuku.

Klint je objasnio svojoj mami (a i celom svetu) da čišćenje kuće nije posao samo njegove supruge. “Vidim naš brak kao partnerstvo i čišćenje podjednako treba da bude i moja odgovornost kao i njena. Priznajem, često smo zatrpani dečjim igračkama, ima neopranih sudova u sudoperi i svuda nedovršenih umetničkih projekata. Takođe ću priznati da nije čisto kao kod moje mame, ali to me ne muči”, piše Klint.

Sin zna da zabrinutost njegove majke proizlazi od velikih očekivanja svojstvenih njenoj generaciji, ali i tvrdi da to nikad nije bilo na listi poželjnih osobina žene s kojom bi se venčao.

“Nisam razmišljao hoće li moja supruga čistiti. Mislio sam o tome da li će mi se sviđati šta ona ima da kaže. Mislio sam o tome kako ću se osećati uz nju. Mislio sam o tome hoće li se puno smejati. To mi se sviđa. Da je draga i pažljiva, i da je osoba s kojom bih rado imao decu”.

Njegov odgovor oduševio je korisnike Fejsbuka i izazvao lavinu komentara, naročito deo koji se odnosi na konačan odgovor njegovoj majci: “Nisam ušao u ovaj brak zbog čiste kuće. Ušao sam jer je Mel neko s kim mogu provesti život”.

Njegova majka, kaže Klint, odgovorila mu je da je verovatno to važnije od čiste kuće. “Da, i ja mislim tako”, odgovorio joj je Klint.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.