Majku troje dece ubili njeni psi: ‘Rastrgali su je u sopstvenoj kući’ (foto)

Komšije Elejne Stenli, majke troje dece koja je umrla nakon što su je napali sopstveni psi u britanskom Čerširu, otkrili su detalje ovog stravičnog zločina.

Gepostet von Elayne Stanley am Samstag, 24. März 2018

Nesrećana 44-godišnja žena pronađena je s teškim povredama, a nedugo zatim preminula je na mestu nesreće – u svojoj dnevnoj sobi.

Komšije kažu da su Elejnu napala njena dva psa, mešanci mastifa po imenu Bili i DJ.

Njeno troje uplašene dece – 22-godišnja ćerka Luis i 12-godišnje bliznakinje nisu bile u prostoriji kada su psi napali svoju gazdaricu.

– Jedva sam uspeo da maknem pse sa nje. Bili su ogromni. Pokušavao sam da ih pomerim svojim alatom, to nije upalilo, a onda sam bacio cigle na njih. To ih oteralo – ispričao je komšija koji se preziva Ris, prenosi 24sata.hr.

– Psi su u jednom trenutku pobegli u vrt, a ja i drugi komšija smo pokušavali da njene otvorene rane prekrijemo peškirima. Pokušao sam da Elejni dam i veštačko disanje dok ne dođe Hitna pomoć – dodao je komšija.

Gepostet von Elayne Stanley am Samstag, 3. November 2018

Drugi komšija je dodao da je video da psi napadaju Elejnu iz dvorišta.

– Psi su je vukli naokolo, njeni vrisci su bili strašni – rekao je.

Psi, koji nisu zabranjena rasa za držanje u kući, napali su i policajce kada su stigli na mesto događaja. Jedan od pasa je upucan s dva metka, a drugog su nekako uspeli da smire. Sada je u sigurnosnom kavezu.

Policija je saopštila da niko neće biti uhapšen zbog smrti žene jer su psi bili legalno kupljeni i živeli na adresi vlasnice. Svi susedi za ubijenu majku kažu da je bila divna osoba i da im je žao njene dece.

– Stvarno ne znamo šta je moglo da isprovocira pse da toliko polude. Neki kažu da su čuli svađu, ali nikad se ne zna. Ni ti psi nikad nisu ranije pravili probleme nikome – ispričao je još jedan od komšija.

Istraga o ovom slučaju je u toku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.