U trendu

Mali dnevni rituali koji će vam popraviti dan bez ustajanja iz kreveta

Nekada možete izgubiti volju za ustajanjem iz kreveta, kako bi uradili bilo šta što će vam popraviti dan.

Gledanje u jednu tačku na zidu nije mnogo korisno. Koliko god da gledate, tačka se neće pomeriti a ni vi sa njom.

Zato vam otkrivamo male rituale koje možete učiniti za sebe bez da ustanete iz kreveta. Garantovano podižu raspoloženje!

Dodatna dremka

Umesto beskorisnog ležanja u krevetu zatvorite oči na par minuta ili ako ste u mogućnost odremajte do 90 minuta. To će vam popraviti raspoloženje.

Upoznajte svoje telo

Dok ste u krevetu, možete se upustiti u avanturu boljeg upoznavanja svog tela. Možete istražiti svoju senzualnu stranu, erogene zone, ali i primetiti promene na telu koje mogu ukazati na zdravstvene probleme.

Vežbe disanja

Vežbe disanja imaju višestruke prednosti- smanjuju stres, jačaju imunitet i oslobađaju hormone sreće. Jedna od tehnika disanja je 4-7-8.  Ispraznite pluća, udahnite polako 4 sekunde, zadržite dah 7 sekundi i izdišite 8 sekundi. Ponovite 3-5 puta uz kratak odmor između ciklusa.

Zakazano vreme za brige

Ubacite u redovnu rutinu navike da zakažete vreme za brige dok u krevetu ne radite apsolutno ništa. Ako taj dan ne možete da odvojite vreme, „zakažite“ za neki drugi dan. Drugi dan te brige možda više neće biti razlog za opterećenje ili ćete bar moći na miru da razmislite o problemima bez da vas one ometaju u sred radnog dana na poslu ili prilikom nekih drugih aktivnosti.

Istezanje

Možete uraditi par laganih vežbi istezanja dok ste u krevetu.

Spa za lice i kosu

Stavite omiljenu masku na lice i kosu i uživajte. Možete poboljšati iskustvo uz mirisne sveće i esencijalna ulja.

Vizuelizacija

Ima li boljeg mesta od kreveta za razmišljanje o ciljevima i snovima? Studije su pokazale da mašta pozitivno utiče na mozak i telo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.