U trendu

Mama otkrila kako se prepolovila bez da je kročila u teretanu (foto)

Jedna mlada mama otkrila je kako je uz kombinaciju keto dijete i fastinga uspela da doslovno prepolovi kilažu za godinu dana, i to bez ijednog odlaska u teretanu.

Tereza Venetulis iz Sidneja godinama se borila s viškom kilograma. U najgorim danima ona je imala 103 kg, što je bila posledica poremećaja hormona nakon porođaja. Onda je otkrila ketogenu dijetu i izgubila 49 kg, pišu na sajtu Mirror.co.uk.

Ova 32-godišnja majka sada ima 54 kg. Iz ishrane je izbacila hleb i picu, a ubacila namirnice bogate proteinima. Paste i tostove sa sirom zamenila je jajima, avokadom, piletinom. Na sve to, tvrdi da uopšte nije vežbala.

„Oduvek sam bila mršava i nikad ranije nisam imala problema s kilažom. Ali nakon što sam rodila sina, hormoni su mi poludeli, pa sam vrlo lako i brzo dobijala na kilaži. To je pogoršalo i moj problem sa policističnim jajnicima, zbog čega sam teže mršavila. Za godinu dana sam se ugojila 50 kg i osećala sam se užasno.“

Tereza kaže i da je isprobala tada sve moguće dijete, išla u teretanu i trčala svaki dan, ali ništa nije delovalo. I dalje se gojila.

“Nakon što sam ponovo bila trudna, s ćerkom, došla sam do 103 kg i sve što sam radila da skinem kilažu bilo je uzaludno. Smršala bih dva kilograma, pa nabacila pet. Bilo je jako frustrirajuće“, seća se Tereza.

Jedini izlaz videla je u koktelu lekova, te je otišla kod lekara. On joj je pak predložio keto dijetu kako bi sredila hormone od kojih se gojila.

Ovaj režim ishrane je podrazumevao da mora da sasvim izbaci ugljene hidrate, a da ubaci proteine i hranu bogatu zdravim masnoćama poput ribe, nemasnog mesa, koštunjavog voća, avokada, jaja. U junu 2017. ona se odlučila da sasvim pređe na keto ishranu.

Bila je neverovatno iznenađena jer je u prva dva meseca skinula čak 15 kg, i to nakon što celih sedam godina ništa nije palilo.

“Nikad pre toga nisam čula za keto dijetu, a uspela sam da uz nju toliko skinem za samo dva meseca. Onda sam samo nastavila, a kilaža se topila. Izbacila sam sve ugljene hidrate i fokusirala se na proteine i zdrave masti koje su neophodne telu“, kaže Tereza koja je danas influenserka i promoterka keto ishrane koja je njen životni izbor.

Što se vežbanja tiče, ona tvrdi da je jedina njena svakodnevna vežba obavljanje kućnih poslova, obilazak radnji i šetnja s decom do škole. Klasičnih vežbi – nema.

Ipak, ona takođe praktikuje fasting, što znači da sve što pojede – pojede u dva velika obroka, i to u 11 i 14 sati, dok u međuvremenu ne jede ništa.

„U početku je bilo teško, ali telo se onda vremenom navikne“, kaže Tereza koja deci daje uobičajena tri obroka i užine tokom dana.

S druge strane, njena dva obroka su velika, pa tvrdi kako dobija sve neophodne kalorije iako ne unosi ništa u međuvremenu.

„Osećam se fantastično sada kada sam izgubila toliko kilograma. I nije mi bio cilj samo da smršam već sam želela da budem zdrava i da budem najbolja moguća mama. Sad mogu lako da trčim za decom. Nisam više mrzovoljna i imam mnogo više energije. Puna sam samopouzdanja i nikad se nisam osećala bolje“, zaključuje Tereza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar