Mame otkrile koliko plaćaju porođaje u Americi, cene su astronomske

Korisnica TikToka pod nazivom profila mslilyflowers otkrila je da je tek sada, dve godine nakon rođenja ćerke, otplatila svoj porođaj. Podstaknuta sopstvenim iskustvom zamolila je i druge mame da otkriju koliko su njihova deca bila stara kad su napokon uspele da isplate sve bolničke račune.

Ubrzo su brojne mame počele da dele koliko im je naplaćena usluga porođaja, a jedna mama je otkrila da je nakon preranog rođenja njenog sina dobila račun od skoro 3 miliona dolara!

Druga mama – koja je pre termina rodila svoje trojke – otkrila je da je njen račun premašio milion za svaku bebu. Za one koji su mislili da mame preteruju s brojkama, mnogi zdravstveni radnici zaposleni u bolnicama brzo su potvrdili da cifre zvuče tačno.

Iako su troškovi puno veće za one roditelje čija su deca boravila na odeljenu intenzivne nege novorođenčadi, dobiti dete u Americi u svakom slučaju nije nimalo jeftino.

Neke mame su priznale da račune nisu otplatile sve dok njihova deca nisu krenula u osnovnu školu. Čak i oni koji odvajaju poprilične iznose za zdravstveno osiguranje mogu očekivati da će nakon porođaja dobiti visoke iznose računa. Tako su mame uglavnom spominjale iznose između 5 i 15 hiljada dolara.

Kako prenosi Business Insider, prosečni trošak za rođenje djeteta u SAD-u, bez komplikacija tokom porođaja, iznosi 10.808 dolara. A taj se broj može povećati na 30.000 dolara ako uključite negu pruženu pre i nakon trudnoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.