U trendu

Manekenka prestala da čupa obrve i zato joj prete smrću (foto)

Manekenka Sofija Hadžipanteli privukla je pažnju mnogih na Instagramu zbog vrlo specifičnog izgleda. Ova 22-godišnja plavuša postala je poznata zahvaljujući svojim crnim, gustim, spojenim obrvama koje podsećaju na obrve kakve je imala slavna umetnica Frida Kalo.

Iako ju je majka, koja radi u modnom biznisu, odmalena učila da je njega obrva važna, ova posebna devojka je u jednom trenutku odlučila da želi da bude svoja i prirodna i prestala je da čupa obrve. Jednom prilikom je izjavila: “Prirodna sam plavuša, a sasvim sam slučajno 2014. godine nijansirala obrve i odmah mi se dopao upečatljiv izgled“.

Iako neki na prvi pogled ne bi rekli s obzirom na njenu boju kose, Sofijine obrve su prirodno tamne, ali ih ona dodatno potamnjuje. Svojoj mono obrvi je dala i ime – Veronika.

Međutim, tokom gostovanja u emisiji ‘Good Morning Britain’  priznala je da zbog svojih obrva dobija čak i pretnje smrću-

“Dobijam puno pretnji smrću, neverovatno, ali istinito. Inače ima puno negativnih reakcija, zapravo većina ih je takvih. Postoje ljudi koje je neko uvjerio da je potpuno neprihvatljivo izgledati poput mene, a to ih toliko ljuti da mi prete da će me ubiti. Mislim da to ima veze s aktuelnom raspravom da društvo ohrabruje ljude da se utope u masi.“

Sofija je inače rodom s Kipra, a s porodicom je preselila u London i tamo je poželela da se ostvari u modnom svetu. “Nikada nisam gradila svoje samopouzdanje na tome kako su me drugi videli. U školi su me maltretirali zbog odeće, roditelja koji su bili imigranti, nismo govorili engleski…“.

Danas radi kao model, dizajnira naočare za sunce i aktivistkinja koja se zalaže za prihvatanje lepote u svim oblicima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.