U trendu

Marija otišla u Švedsku za boljim životom pa se vratila nakon mesec dana: Evo šta je najviše šokiralo

Iako Švedska važi kao jedna od zemalja u koju brojni dolaze zbog boljeg životnog standarda, ispovest jedne žene iz Srbije pokazuje potpuno drugačiju sliku.

Marija je otišla iz Srbije u Švedsku kako bi sebi osigurala stalna primanja i siguran život. Ipak, vratila se nakon mesec dana jer je stvarnost bila mnogo drukčija.

– Njihov i naš mentalitet potpuno je drukčiji i pravi je izazov prilagoditi se životu tamo – rekla je ona za Kurir.

Osoba, kaže Marija, mora da radi dva posla da bi obezbedila pristojan život, i  ističe da su Šveđani privilegovani u odnosu na strance.

Kaže i da je u slučaju bolesti ili sprečenosti za rad jako teško srediti neka socijalna primanja, a čak i kad ih sredite socijalne službe gledaju da vas “zakinu“.

Osim toga, jako ju je šokirao odnos prema gostima, što su potvrdili i korisnici Redita.

Šveđani nisu nimalo gostoljubivi. Ako se nađete u njihovoj kući u vreme ručka, neće vam ponuditi da sednete s njima za sto. Dovršiće svoj obrok kako treba, a onda će svoje vreme posvetiti vama. Takođe, kućne posete su vrlo retke, a ako se i dogode, nemojte očekivati ​​da će vas dočekati pun sto hrane, napisali su korisnici Redita.

Osim toga, Šveđani navode da porodice u Švedskoj jedu zajedno, zbog čega deca koja dolaze u posetu ne jedu iz poštovanja prema rutini večere u sopstvenoj porodici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (7)