U trendu

Medicinska sestra objasnila šta je to ‘pogled smrti’: „Taj fenomen se događa uvek na isti način“

Džuli MekFaden (41) je dugi niz godina posvetila svoj život medicinskoj nezi ljudima na samrti. Njeno znanje i iskustvo privukli su pažnju mnogih, pa je stekla veliki broj pratilaca na društvenim mrežama gde deli korisne savete o tome kako olakšati prelazak s ovog sveta.

Nedavno je objavila video u kojem govori o jednom uobičajenom fenomenu koji često prati smrtne trenutke pojedinca. Istakla je kako je tipično da se, dok osoba umire, njen pogled fiksira na određenu tačku.

@hospicenursejulie

#stitch with @ericaponcedeleon phenomena at the end of life. Visioning at the end of life. #angels #hospicenursejulie #hospice #learnontiktok

♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

„Ako niste upoznati s poslednjim trenucima života, neke stvari su gotovo univerzalne“, pojasnila je. „Jedan od tih fenomena naziva se ‘pogled smrti’, što znači da se osoba fiksira na određeni deo prostorije, i bez obzira na to šta radite, čak i ako pokušate da privučete njihovu pažnju, neće promeniti svoj pogled“, dodala je.

Često vode i razgovore

„Ponekad samo gledaju u prazno. Ponekad razgovaraju s osobom koja nije prisutna. Ponekad imaju širok osmeh na licu, kao da su videli nešto što ih raduje. To je ono što nazivamo ‘pogledom smrti'“, objasnila je Džuli.

Nadalje, otkrila je da ljudi koji doživljavaju „pogled smrti“ često imaju i tzv. „vizije kraja života“, gde misle da vide voljenu osobu koja ih čeka u zagrobnom životu.

„Često će voditi razgovore s tim osobama koje mi ne vidimo“, opisala je Džuli neobične pojave koje prate smrtne trenutke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar