Medicinska sestra zapalila društvene mreže: U bikiniju leči obolele (foto)

Medicinska sestra u Tuli, u centralnoj Rusiji, postala je preko noći onlajn senzacija nakon što se pojavila na poslu u bikiniju ispod providnog zaštitnog odela, sa naočarama i rukavicama.

Fotografija medicinske sestre u plastičnom providnom odelu koja nosi pladanj pun lekova namenjenih bolesnicima postala je viralna nakon što je objavljena u „Tulskim novostima“ u utorak.

Fotografija je snimljena u regionalnoj bolnici za zarazne bolesti u Tuli, najvećem gradu regiona Tula, 193 kilometra južno od Moskve, prenosi RT.

Pacijenti nisu imali primedbe na nesvakidašnji „autfit“ medicinske sestre i prosto nisu mogli da skrenu pogled sa nje, rekao je „Tulskim novostima“ izvor koji je podelio fotografiju.

Međutim, izgleda da sama medicinska radnica nije bila svesna svog izgleda. Isti izvor rekao je da je mlada žena odlučila da „zaobiđe“ jedan sloj odeće pošto je danima „pregrejana“ zbog nošenja kompletne zaštitne opreme i nije mogla pretpostaviti da će biti „transparentna u tolikoj meri“.

Priča se našla na naslovnim stranama ruskih medija i izazvala je pažnju i medicinskih organa. Regionalno ministarstvo zdravlja ukorilo je sestru jer je prekršila smernice.

„Zaposleni su upozoreni da se moraju pridržavati propisanih sanitarnih uslova“, navelo je Ministarstvo.
Iako su medicinsku sestru osudili i ministarstvo i neki ljudi na društvenim mrežama, većina javnosti stala je na njenu stranu izražavajući joj komplimente i pohvale.

„Bravo! Činjenica je da svakodnevno rizikuje život i niko joj se nije zahvalio zbog toga. A kad je u pitanju ukor – tu ste“, napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

Drugi je primetio da je medicinska sestra htela da olakša sebi i pacijentima ionako težak posao, uz optužbu na račun bolničke uprave.

„Zašto svi plačete? Niko nije uzeo u obzir činjenicu da se zbog vrućine tako obukla! Devojka je pokazala da je u tim uslovima nemoguće raditi!“

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.