U trendu

Menja život: Ovo je najnovija tehnika jednog doktora koja će rešiti vašu nesanicu zauvek!

Jedan doktor otkriva najnoviju tehniku za uspavljivanje koja je promenila njegov život.

Ako ste među onima koji se bore s nesanicom, ova jednostavna tehnika može biti ključ za vaš miran san.

Doktor Scott Walter, dermatolog iz Denvera, podelio je svoj trik za brže uspavljivanje u video snimku na TikToku koji je postao viralan sa preko 4 miliona pregleda.

Tehnika koju naziva „kognitivnim mešanjem“ uma može da preusmeri vaše misli i ubrza proces zaspevanja. „To je kao mešanje špila karata u vašem umu, vraćajući ga iz svesnih misaonih obrazaca koji mogu da ometaju san“, objašnjava doktor Walter.

Ključna ideja je da se fokusirate na nasumične reči ili objekte koji nemaju nikakvu povezanost. Na primer, „krava, list, sendvič, puter, džigerica“ – samo nasumični niz koji preusmerava pažnju vašeg uma.

Alternativno, možete izabrati slovo abecede i zamisliti reči koje počinju s tim slovom svaki put kada osetite otkucaje svog srca. Ova tehnika pomaže da um bude zaokupljen  asocijacijama bez smisla, olakšavajući tako proces zaspevanja.

Brojni korisnici tehnike svedoče o njenom uspehu u borbi protiv nesanice, ističući da im je pomogla da zaspu brže i da se probude odmorni.

Možda je vreme da i vi isprobate ovu jednostavnu, ali moćnu tehniku za mirne noći i osveženo buđenje!

@denverskindoc

Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack! #sleephack #todayilearned #wishiknew #howtofallasleepfaster #cognitiveshuffling #cognitiveshuffle #sleephelp #doctor #medicine #sleep #sundayscaries #doctorhack #fallingasleep #anxiety

♬ original sound – Dr. Scott Walter | Derm

(nova.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.