U trendu

Milijarder tvrdi da su ove dve rečenice najbolji savet koji je ikada dobio

Mark Kjuban, preduzetnik i investitor čije se bogatstvo procenjuje na oko 4,3 milijarde dolara, otkrio je za Biznis Insajder koje savete smatra najboljima koje je dobio u životu.

Reč je o dve veoma jednostavne rečenice: „Danas si najmlađi što ćeš ikad biti. Živi tako.“

„Taj savet sam dobio od oca. Poenta je bila da počinjemo da mislimo da smo stari kako imamo sve veći broj godina. Tada se osvrnemo unazad i shvatimo koliko smo zapravo bili mladi, a da nismo iskusili stvari koje smo želeli jer smo mislili da smo stari“, objasnio je Kjuban.

Dakle, njegov savet je da uradite sve ono što želite. Nemojte sebi nikad dopustiti da morate da izgovorite rečenicu: „Eh, da sam barem…“ Možda zvuči otrcano, ali žaljenje za nečim je uvek teže od toga da pokušate, pa makar i ne uspeli.

Inače, Mark Kjuban široj javnosti je poznat kao vlasnik kluba Dalas Maveriks, a jednom prilikom je izjavio da se recept za poboljšanje NBA lige krije u Sloveniji.

„Da mi naše klince u što ranijem dobu pošaljemo u Sloveniju da se edukuju, NBA liga bi bila hiljadu puta bolje mesto. Slovenci samo uče kako da igraju košarku, dok naši ovde samo uče o zakucavanju i snimanju fensi klipova za Jutjub“, rekao je Kjuban 2018. godine kad su ga pitali za mišljenje o slovenačkoj NBA zvezdi Luki Dončiću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.