U trendu

Mislite da ste genijalac? Rešite ovu optičku iluziju za manje od 10 sekundi i možda i jeste

Većina ljudi voli da se oproba u optičkim iluzijama ili bilo kojim drugim zagonetkama koje testiraju vašu vizuelnu percepciju. Ove mozgalice vam pomažu da ojačate fokus, kognitivne veštine i pogled na detalje.

Najnovija optička iluzija koja stvara privlači pažnju na društvenim medijima tiče se brojeva. Sada, pre nego što pomislite da je to matematička slagalica i pobegnete, dozvolite nam da vam kažemo da ne morate ništa da „rešavate“ u ovoj slagalici. Samo treba da pronađete broj skriven na fotografiji koju je podelio Instagram nalog prikladnog naziva, Optičke iluzije.

Ako sebe smatrate stručnjakom za uočavanje detalja, onda bi ova slagalica mogla biti baš za vas.

Pogledajte fotografiju. Vaš zadatak je da među gomilom zelenih dvojki pronađete broj 5, koji je sakriven negde na slici. Ako ste u mogućnosti da pronađete broj u roku od 10 sekundi, onda imate neverovatno fokusiran um. Jeste li spremni za izazov?

Da li ste uspeli da pronađete traženi broj za 10 sekundi ili manje? Ako to niste mogli da uradite, onda imamo savet za vas – pogledajte donji desni ugao slike. Jeste li videli broj?

Nekim korisnicima Instagrama zadatak je svakako bio lak. „Trebalo mi je manje od 1 sekunde, kao da je prva stvar koju vidim na slici bila 5, a onda sam pročitao natpis iznad“, glasio je komentar.

Druga osoba je odgovorila: „Smešno što sam našao 5 pre nego što sam završio sa čitanjem rečenice.“

Optičke iluzije nisu samo način da testirate svoj fokus i moć mozga, već nude i zanimljivu zabavu sa porodicom i prijateljima. Ove zagonetke pomažu da vaš fokus bude oštar i omogućavaju vam da testirate svoje sposobnosti na zabavan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.