U trendu

Mislite da su naši vrtići skupi? Cene u Americi će vas šokirati

Jedan od najvećih problema za zaposlene roditelje je da pronađu odgovarajuću negu za dete dok su oni na poslu. Najčešći izbor roditelja su vrtići, a njihova cena se razlikuje od grada do grada. Cena vrtića u Beogradu, na primer, je oko 5.500 dinara. Neki smatraju da je to premalo, nekima je previše, ali kad vidite koliko za vrtić izdvajaju Amerikanci, verovatno ćete se šokirati.

Jedan tata objavio je cenovnik dečjeg vrtića u Bruklinu, u Njujorku. Mesečna cena boravka za dete koje u vrtiću ostaje od 8 do 17 sati pet dana u nedelji iznosi 2.690 dolara što je preko 286 hiljada dinara!

“Plaćaćemo vrtić koliko i mesečnu kiriju, svaki mesec, sve dok Izi ne krene u predškolsko. Odličan sistem, neverovatna zemlja. Ne vidim nikakve ekonomske probleme u ovakvom sistemu”, sarkastično je prokomentariosa otac, prenosi Index.

U komentarima su se javili i drugi roditelji koji takođe izdvajaju značajne iznose za vrtić, a pritom ih ljuti što taj novac ne završava u džepovima vaspitača.

“Bilo bi mi hiljadu puta podnošljivija cena da znam da predivno osoblje i vaspitači dobijaju pravedan deo”, komentarisala je jedna mama.

Naime, prema podacima američkog Zavoda za statistiku, vaspitači u Njujorku godišnje zarađuju između 29 i 42 hiljada dolara.

1 komentar
  1. Anonimni

    Veze sa mozgom nema.

Napišite komentar