U trendu

Mislite pozitivno – negativne misli narušavaju kvalitet života

Negativno razmišljanje i anksioznost mogu blokirati našu produktivnost i efikasnost. Kada se ovako osećamo ne možemo ni da očekujemo uspeh.

Čak i onim osobama koje smatramo vedrim dođu dani kada su neraspoloženi i kada zapadnu u blagu depresiju. Ovo je posledica emotivnog disbalansa koji ima loš uticaj na naš život.

Ako vam je teško da se pokrenete i sprečite negativnost, biće dovoljno da sami sebi postavite ova pitanja i na njih date iskrene odgovore:

Zašto se trenutno osećam srećno?

Svi teže ka tome – da budu srećni, ali sreća je zapravo sastavni deo života i krije se u malim stvarima. Podsetite se zbog čega ste u ovom trenutku srećni.

Zašto se trenutno osećam uzbuđeno?

Ljude najčešće pokreće adrenalin, uzbuđenje i strast prema nečemu. I sami ste svesni da ćete biti uspešniji u nečemu što volite da radite i što vam pričinjava zadovoljstvo. A šta je to što vas u ovom trenutku čini uzbuđenim?

Šta je to što me trenutno čini ponosnim/ponosnom?

Često misli fokusiramo na ono što nam nedostaje, što predstavlja naše nedostatke, dok uspehe često ostavljamo po strani. Trebalo bi češće da pogledamo dokle smo stigli, koliko smo vredno radili da bi uspeli i da budemo ponosni na to.

Na čemu sam zahvalna/zahvalan ovog jutra?

Počnite svako jutro sa ovim pitanje – šta je to na čemu ste zahvalni? Ako dan počnete zahvaljujući se na lepim stvarima koje su vam se desile, na dobrim ljudima koji čine vaš život ili jednostavno na zdravlju koje je najvrednije – celi dan ćete provesti u tom raspoloženju, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar