U trendu

Misterija odgonetnuta: Evo šta se krije iza „NLO baze“ na tamnoj strani Meseca (foto)

Internetom se širi fotografija sa misterioznim objektom koji je uočio kineski rover „Jutu-2“ na tamnoj strani Meseca. Uostalom, sve zagonetno što se ne objašnjava odmah i lako, a tiče se svemira, fascinira svet.

Dana 6. januara kinesko lunarno robotsko vozilo „Jutu-2“ pozvano je da istraži zagonetni, kubični objekat na nevidljivoj strani Meseca koji su mediji opisali kao „misterioznu kolibu“.

Mediji koji pokrivaju kineski svemirski program izvestili su da je tim Jutu-2 locirao objekat nakon što je pregledao seriju fotografija napravljenih na vozilu.

Čudan objekat je viđen na horizontu, pored relativno „mladog“ kratera i na udaljenosti od oko 80 metara od rovera.

Uprkos scenarijima koji su ugledali svetlost dana, stvarnost je bila malo realnija.

Kineski rover se konačno približio dovoljno da istraži objekat čudnog oblika.

Sliku sivog objekta u obliku kocke na Mesečevom horizontu objavio je Our Space, kanal povezan sa Kineskom nacionalnom svemirskom agencijom (CNSA). Fotografiju je napravio Jutu-2 dok je prelazio veliki krater Fon Karman.

Tada je saopšteno da će roveru biti potrebno dva do tri meseca da stigne do objekta. Istina je konačno otkrivena kada je Our Space objavio krupni plan onoga što se pokazalo kao obična stena na ivici kratera.

Stena je, međutim, imala čudan oblik, napominju, dodajući da ju je tim koji je kontrolisao rover sa Zemlje nazvao stenu „Zec od žada“.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.